06:51:57 03.12.2021
Stiri

FOTO // „Focul veșnic” de la Memorialul „Eternitate” a fost STINS temporar, în legătură cu scăderea presiunii gazelor în țevile de alimentare

Actualitate 22.10.2021 18:39 Vizualizări1207 Autor: Ziarul National
FOTO // „Focul veșnic” de la Memorialul „Eternitate” a fost STINS temporar, în legătură cu scăderea presiunii gazelor în țevile de alimentare


UPDATE // Flacăra de la Complexul Memorial "Eternitate" a fost reaprinsă după câteva ore, fiind remediate problemele semnalate de "Chișinău-gaz". Chiar și așa, mai mulți tineri socialiști s-au dus cu lumânări la monumentul sovietic în seara zilei de vineri.Ministerul Apărării a decis deconectarea temporară a „focului veșnic” de la Complexul Memorial „Eternitate” din Chișinău, alimentat cu gaze naturale, în legătură cu criza din sectorul energetic.

Flacăra a fost preluată de militarii Companiei Garda de Onoare din cadrul Regimentului de Stat Major „General de brigadă Nicolae Petrică” și transportată la Muzeul Gloriei Militare din Brigada de infanterie motorizată „Ștefan cel Mare”.

Măsura a fost luată în contextul scăderii presiunii gazelor în țevile de alimentare și din motivul factorilor climaterici, așa cum este vântul puternic, care provoacă stingerea „focului veșnic”.

CITIȚI și VIDEO // Parlamentul a instituit STARE DE URGENȚĂ până pe 20 noiembrie: „R. Moldova va avea gaze!”; „Este o situație în premieră în cei 30 de ani de independență, este o chestie de DEMNITATE NAȚIONALĂ”

Ministerul Apărării a solicitat companiei „Chișinău-gaz” să deconecteze astăzi alimentarea cu gaze naturale a „focului veșnic”.

„Scurgerile de gaze naturale, în astfel de cazuri, pun în pericol securitatea publică. Ca rezultat, Ministerul Apărării a apelat, în repetate rânduri, la ajutorul echipelor de la SRL „Chișinău-gaz” pentru remedierea situației. La rândul ei, întreprinderea respectivă a atenționat de mai multe ori instituția de apărare să ia măsuri de siguranță la folosirea gazelor naturale care alimentează „focul veșnic”, cităm dintr-un comunicat al Ministerului Apărării.

Menționăm că intreținerea acestui monument sovietic costă anual bugetul de stat circa 250 de mii de lei. Periodic, autoritățile alocă milioane de lei pentru renovări în preajma zilei de 9 mai.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

V 22.10.2021 21:27

Foarte corect au făcut.Să-l țină stins veșnic.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md