00:16:23 18.06.2024
Stiri

FOTO // Capturi impresionante la FRONTIERĂ: valută, LINGOURI din aur, articole vestimentare, genți sau piese auto

Actualitate 20.02.2023 10:28 Vizualizări1820 Autor: Ziarul National
FOTO // Capturi impresionante la FRONTIERĂ: valută, LINGOURI din aur, articole vestimentare, genți sau piese auto


Angajații Serviciului Vamal au prevenit în ultima săptămână 36 de tentative de trafic ilicit de mărfuri.

Cazurile au fost înregistrate de către inspectorii posturilor vamale Leușeni, Sculeni, Otaci, Tudora, Costești, Aeroportul Internațional Chișinău, Palanca, Giurgiulești 1, precum și de către ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal, care au depistat următoarele bunuri nedeclarate în rezultatul controlului vamal: valută, lingouri din aur, articole vestimentare, genți, încălțăminte în asortiment, piese auto, instrumente pentru construcție, mărfuri de larg consum, electrocasnice, produse de tutungerie, produse cosmetice, materiale textile, lentile, rame pentru ochelari, ochelari pentru jocuri virtuale, termosuri cu indicator LED, medicamente, acumulatoare și căști.

Totodată, în perioada 11 – 19 februarie curent, vameșii au depistat și ridicate peste 262 900 de țigarete de diferite mărci cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Cele 39 de încălcări documentate vizează declararea eronată a poziției tarifare, încălcarea termenului de tranzit, indicarea eronată a valorii și cantității mărfurilor, încălcarea procedurii de tranzit, lipsa sigiliului vamal, atingerea dreptului de proprietate intelectuală, descrierea insuficientă a mărfii în certificatul de origine, autorizație de exportator autorizat necorespunzătoare, expirarea autorizației de import și încălcarea termenului de admitere temporară.

Adițional, funcționarii vamali au identificat 76 de mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării (180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive), precum și 24 cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasat sub regim vamal de admitere temporară.

Pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3 000 la 4 500 de lei, cu obligativitatea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md