05:58:44 23.06.2021
 
Stiri

Fostul purtător de cuvânt al lui Filat a LANSAT un nou roman - „Călătorind pe aripi de înger”

Social 04.08.2016 11:03 Vizualizări1098 Autor: Ziarul National
Fostul purtător de cuvânt al lui Filat a LANSAT un nou roman - „Călătorind pe aripi de înger” tribuna.md


Scriitorul şi jurnalistul Igor Volniţchi a lansat ieri al doilea său roman „Călătorind pe aripi de înger”. Apariția face parte dintr-o trilogie, iar autorul promite că vara viitoare va fi lansat cel de-al treilea roman.

Evenimentul a avut loc în incinta Bibliotecii „Onisifor Ghibu” din capitală, acolo unde au venit prietenii autorului, inclusiv oameni politici, jurnaliști, scriitori și admiratori ai lui Volnițchi, fost purtător de cuvânt al premierului Vlad Filat.

Directorul Bibliotecii „Onisifor Ghibu”, Vitalie Răileanu, a spus că i-a plăcut foarte mult noul roman al scriitorului Igor Volniţchi. Cei doi, care sunt originari din raionul Soroca, au deja stabilită o agendă comună pentru promovarea romanelor autorului. „Acest roman este un zbor în adeziune al autorului. Mi-a plăcut foarte mult cuvântul introductiv al lui Igor Volniţchi. Este cel care, printre puţinii scriitori ai timpulului, are grijă faţă de cititori”, susține Răileanu.

La rândul său, secretarul Uniunii Scriitorilor, Vlad Zbârciog, a remarcat că Igor Volniţchi este un scriitor care a venit pe neaşteptate şi a intrat într-un spaţiu mai puţin explorat de alţi scriitori. „Nu suntem pierduţi, dacă avem aşa tineri cu o asemenea experienţă. Vine cu subiecte inedite, care se deosebesc de cele ale altor prozatori. Vine să ne explice filosofia vieţii. M-am bucurat de primul şi de al doilea roman, iar la al treilea am scris şi prefaţa. Igor Volniţchi intră într-un spatiu ezoteric, prea puţin explorat de alţi scriitori. Este o fire deosebită şi mă bucur că s-a născut printre noi un asemenea scriitor”, a declarat Zbârciog în fața oamenilor prezenți la lansarea romanului.

La lansarea romanului a fost prezent și preşedintele Congresului Azerilor din Moldova, Vugar Novruzov, care a adus aprecieri scriitorului și prietenului său Volnițchi. „Fiecare dintre romanele sale este interesant şi util. Respectând tradiția, am decis să traducem noul său roman în limba rusă, iar apoi poate şi în azeră. Romanul „Învață-mă să mor” scris de Igor Volnițchi a fost deja tradus în limba rusă”, a puntat Navruzov.

Scriitorul şi jurnalistul Igor Volniţchi a mulțumit tuturor celor care l-au ajutat să editeze cel de-al doilea roman, dar și persoanelor care i-au fost alături la lansarea cărții. Acesta a vorbit despre planurile sale de viitor și a promis că va încerca să semneze contracte cu edituri din România, dar și din Rusia. Volnițchi a deschis parantezele și despre cel de-al treilea său roman din această trilogie. „Va fi despre cele 40 de zile după ce un om moare. Va apărea peste un an. Deja de opt luni se muncește la el și sper că o să vă placă”, a conchis Volniţchi.

De menționat că, până la romanul „Călătorind pe aripi de îngeri”, Igor Volniţchi a lansat romanele „Călăul e nevinovat” şi „Învaţă-mă să mor”, culegerea de povestiri „Prizonierii amurgului”, dar şi două ediţii ale „Istoriei partidelor din Republica Moldova”, scrie tribuna.md.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ultima redută a Rusi...

18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md