13:47:37 23.09.2018
 
Stiri

Fost președinte al R. Moldova: „Nu am niciun mesaj pentru deportați”

Social 13.06.2018 18:00 Vizualizări1398 Autor: Ziarul National
Fost președinte al R. Moldova: „Nu am niciun mesaj pentru deportați”

Deși recunoaște că a avut și dânsul rude care au suferit de pe urma deportărilor organizate în Basarabia de către sovietici, fostul președinte comunist al R. Moldova, Vladimir Voronin, nu are niciun mesaj pentru victimele acestor atrocități.

„Nu am niciun mesaj”, a declarat senin Voronin într-o conferință de presă, organizată astăzi, adăugând că această problemă ar fi folosită „în scopuri politice”.

„Ce facem noi cu cei care s-au pierdut în marele război pentru apărarea patriei (cel de-al Doilea Război Mondial - n.r.)?”, a întrebat Voronin.

CITIȚI și Calvarul DEPORTĂRILOR: „Au venit la ora 4.00 și ne-au luat, 60 de suflete într-un vagon. Ne-au spus că nu avem dreptul la nimic și că acolo vom rămâne pe viață”

În ajutorul lui Voronin a sărit deputata comunistă Ina Șupac, care a amintit că PCRM a condamnat anterior, inclusiv în documentele de partid, deportările staliniste.

„Nu susțineam nici atunci, nici acum aceste deportări”, s-a „înmuiat” Voronin, amintindu-și că și mătușa sa Maria a fost deportată „pentru că avea o rochie și o cămașă de noapte și au zis că era bogată. Era și atunci corupție”.

Comunistul a mai spus că ororile erau făcute „tot de către cei de-aici”, amintind că biserica construită de bunelul său Isidor la Corjova, raionul Dubăsari, a fost dărâmată de către localnici.

În încheiere, Voronin a spus că „deportările” de astăzi sunt la fel ca cele de acum 77 de ani, când oamenii sunt nevoiți să plece peste hotare „să șteargă fundul la europeni”.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Cajac 13.06.2018 21:47

Asta-i senil rau de tot. Rau a mai ajuns. Cum mai zice vorba: Ce-ai fost si ce-ai ajuns ! La azil cu bosorogu' sau la balamuc. Ce -o mai cauta prin parlamentul Molotovei , nu ca multi ar fi mai intregi ca el pe acolo mai ales cei de pe langa el (rusofonii si mancurtii) dar macar inteleg ce vorbesc unu' cu altu' cred. La asta nu mai intelegi nimic. Nu mai este nimic coerent. Este pierdut de societate complet cred - expirat.

josfis 14.06.2018 09:09

O unealtă comunistă în mâinile rușilor, o coadă de topor din lemn vechi pe care ”pădurea” (o mare majoritate a populației noastre) fiindcă-e de lemn o crede că-i de a ei și-l venerează în continuare. Așa va fi până toporul cu această (și altele de felul său) coadă din lemn va distruge toată pădurea. E mare păcat că lumea nu se trezește la realitate!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2018 11:19 Ziarul National Maria Șleahtițchi // Pe strada Lech K...

21.09.2018 09:27 Nicolae Negru Fantoma lui Filat sau diplopie

17.09.2018 09:20 Nicolae Negru De ce îl plagiază Plahotniuc pe Dodon?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md