16:19:46 29.11.2023
Stiri

Bahmutul OCUPAT de ruși, sub ASEDIU. Forțele ucrainene bombardează puternic orașul pe care Zelenski a promis că-l eliberează

Actualitate 22.09.2023 16:59 Vizualizări954 Autor: Ziarul National
Bahmutul OCUPAT de ruși, sub ASEDIU. Forțele ucrainene bombardează puternic orașul pe care Zelenski a promis că-l eliberează


Forțele ucrainene bombardează puternic orașul Bahmut și au lansat atacuri coordonate asupra mai multor sate din regiune, a declarat vineri, 22 septembrie, un oficial instalat de Moscova.

„În ultimele 24 de ore în direcția Krasnolimansk [Liman], inamicul a întreprins o serie de acțiuni și a efectuat recunoașteri de luptă în mai multe direcții simultan”, a spus Denis Pușilin, șeful administrației instalate de ruși în regiunea Donețk, într-o postare video pe Telegram.

El a adăugat: „Situația din Bahmut rămâne fierbinte, orașul este bombardat haotic”.

Pușilin a enumerat mai multe sate din nordul Donețk, lângă orașul Liman, care au spus că sunt atacate de forțele ucrainene, dar au susținut că atacurile au fost respinse.

El a mai spus că forțele ucrainene adună batalioane de asalt la nord de Bahmut.

Bahmut a fost capturat de forțele ruse în mai, după luni de lupte brutale, dar forțele ucrainene au început imediat să atace pe flancuri și au recucerit mai multe sate distruse, relatează AFP.

Potrivit celui mai recent raport al Institutului pentru Studierea Războiului (ISW), forțele ucrainene au condus operațiuni ofensive lângă Bahmut pe 21 septembrie și au avansat.

„Purtătorul de cuvânt al Grupului de forțe de Est al Ucrainei, Ilia Evlaș, a declarat pe 21 septembrie că forțele ucrainene au obținut un succes lângă Odradivka (9 km sud de Bahmut), Andriivka (10 km sud-vest de Bakhmut) și Kurdiumivka (12 km sud-vest de Bahmut).

Președintele Volodimir Zelenski a promis joi, 21 septembrie, să elibereze de sub ocupația rusă orașul Bahmut din estul țării și alte două orașe ucrainene cheie, în timpul unei discuții cu editorii americani la Washington, potrivit CNN.

„Vom elibera Bahmut”, a declarat Zelenski. „Cred că vom elibera încă două orașe”, a adăugat el. „Nu vă voi spune ce orașe, îmi pare rău. Și astfel avem planul. Un plan foarte, foarte cuprinzător”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md