05:43:38 16.10.2018
 
Stiri

Filmările cu DRONELE, noi REGULI în R. Moldova: În ce zone va fi INTERZISĂ operarea aparatelor de zbor fără pilot

Social 21.07.2018 13:30 Vizualizări1697 Autor: Ziarul National
Filmările cu DRONELE, noi REGULI în R. Moldova: În ce zone va fi INTERZISĂ operarea aparatelor de zbor fără pilot Banatul Azi
Poză simbol

Autoritățile de la Chișinău sunt în proces de elaborare a Regulamentului privind operarea aparatelor de zbor fără pilot, adică a dronelor.

Reprezentanții autorității aeronautice din R. Moldova au declarat într-o ședință la Guvern, desfășurată în această săptămână că documentul la care se lucrează prevede instituirea unui mecanism funcțional, bazat pe practicile statelor Uniunii Europene, care să favorizeze dezvoltarea acestor tehnologii noi, și, totodată, să asigure respectarea drepturilor și intereselor populației, cum ar fi sănătatea și integritate fizică și dreptul la viață privată.

Mai exact, cererea de înregistrare a dronelor va fi depusă online, împreună cu declarația pe propria răspundere. După procedura de înregistrare va fi emis documentul de identificare a dronei-QR code. Totodată, deținătorul aparatului de zbor fără pilot va fi informat despre regulile de utilizare a acestuia în spațiul aerian al Republicii Moldova.

Proiectul prevede limitarea dreptului de a opera zboruri în zone restricționate, precum aeroporturi, regiuni ale frontierei de stat, obiecte strategice, ambasade sau penitenciare.

De asemenea, documentul stabilește și mecanismul de obținere a avizului pentru utilizarea aparatelor de zbor în scopul înregistrării video, stipulat în proiectul Legii privind regimul mijloacelor video, elaborat de către Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

Regulamentul urmează să fie aprobat de către Autoritatea Aeronautică Civilă, singura instituție care are dreptul să stabilească regulile de zbor și zonele interzise în spațiul aerian al Republicii Moldova.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.10.2018 09:25 Nicolae Negru „Malul stâng întreabă malul drept”

12.10.2018 09:21 Nicolae Negru Patriarhul Kirill vine la Chișinău să...

08.10.2018 09:47 Nicolae Negru Privatizarea „Air Moldova” și greșeal...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că sintagma „integrare europeană” trebuie introdusă în Constituția R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md