09:33:29 08.12.2021
Stiri

Federația Rusă SCUMPEȘTE gazele naturale pentru R. Moldova, iar moldovenii ar putea să achite facturi mai mari cu 35%

Actualitate 17.09.2021 14:29 Vizualizări4553 Autor: Ziarul National
Federația Rusă SCUMPEȘTE gazele naturale pentru R. Moldova, iar moldovenii ar putea să achite facturi mai mari cu 35%


„Moldovagaz” nu a finalizat, deocamdată, negocierile cu „Gazprom” în privința unei noi înțelegeri privind livrarea gazelor naturale, dar sunt șanse mari ca cetățenii R. Moldova să plătească facturi mai mari cu 35 la sută, scrie presa din Rusia, cu trimitere la Serviciul de presă al „Moldovagaz”. Astfel, un metru cub de gaze ar putea să coste 6 lei, comparativ cu 4.29 de lei.

Directorul „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a declarat că în această toamnă vor crește tarifele la gazele naturale, în condițiile în care actualul contract expiră pe 30 septembrie curent.

Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementarea în Energetică (ANRE), R. Moldova deja plătește 550 de dolari pentru mia de metri cubi de gaze naturale, de patru ori mai mult decât la începutul anului curent (127 de dolari).

„Negocierile cu „Gazprom” sunt constructive și ar fi de dorit ca la discuții să participe, în calitate de acționar, Guvernul R. Moldova. „Moldovagaz" va expedia conducerii ANRE o solicitare cu privire la ajustarea tarifului la gaze. E vorba de o ajustare de 35% (de creștere n.r.)”, se mai arată în comunicatul de presă al furnizorului de gaze din R. Moldova.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, este convins că R. Moldova va avea o nouă înțelegere cu „Gazprom”. „Actualul contract expiră pe 30 septembrie. Nu sunt riscuri referitor la prelungirea acestui contract. Mai mult ca atât, la sfârșitul lunii august, din informația pe care o am, s-a ajuns la o înţelegere între „Moldovagaz” şi „Gazprom”. Contractul a fost transmis conducerii „Gazprom” la semnare”, a declarat Spînu.

Acesta a subliniat că, imediat după semnarea contractului, acesta va ajunge la ANRE, care urmează să decidă dacă va fi majorat tariful sau nu. Spînu admite că tariful final stabilit de ANRE pentru consumatorii casnici ar putea fi mai mare, întrucât şi preţul gazelor a crescut pe piaţa internaţională. Totuşi, oficialul consideră că preţul mediu nu va avea un impact mare asupra populaţiei.

În cazul majorării preţurilor la gaze, Guvernul va examina posibilitatea compensării unei părţi din cheltuieli pentru familiile social-vulnerabile.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Miticu Mitica 17.09.2021 14:53

Olecuta managerul Dodon din familia comunistoizilor a luat un nume de imprumut ca socialist sa scape de povara trecutului comunistilor ce au ingropat sovietele datorita incompétentei lor. Si mai rau comunistoizii Care mai iau si numele de socialisti au furat pana la cel mai mic pai din kolhoz. Au nenorocit sovietul. Daca Era compétent Dodon si haita lor de lupi rosii diversificau importul de gaze din Romania sa poata négocia nu sta in genunchi cu Batista in mana. In management se spune a nu Pune toate oalele in acelasi cos. Dar Dodon are doar unu

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md