15:18:14 26.06.2022
Stiri

Facilități fiscale și vamale pentru moldovenii de peste hotare care decid să revină cu traiul în R. Moldova: Președinta Maia Sandu a trimis proiectul de lege în Parlament

Actualitate 28.04.2022 11:14 Vizualizări2181 Autor: Ziarul National
Facilități fiscale și vamale pentru moldovenii de peste hotare care decid să revină cu traiul în R. Moldova: Președinta Maia Sandu a trimis proiectul de lege în Parlament
Poză simbol


Un proiect de lege care prevede facilități fiscale și vamale pentru cetățenii de peste hotare care decid să revină cu traiul în R. Moldova a fost elaborat de președinta Maia Sandu și transmis în această săptămână Parlamentului pentru aprobare.

Facilitățiile vizează scutiri de la plata taxelor de import pentru o mașină și alte bunuri pentru persoanele care s-au aflat cel puțin în ultimii trei ani peste hotare.

„Întoarcerea acasă trebuie să fie simplă și nu trebuie să coste. Proiectul propune scutiri de la plata taxelor de import pentru introducerea în țară a bunurilor de uz personal și a unui mijloc de transport auto. Prevederile se vor aplica persoanelor care s-au aflat în afara republicii timp de cel puțin 36 de luni, pe parcursul ultimelor 48 de luni. Pentru acordarea facilităților cetățenii vor depune o cerere, însoțită de acte confirmative”, a explicat Maia Sandu.

Șefa statului a adăugat că procesul complex de transformare a republicii, pornit de actuala guvernare, „are nevoie de oameni” pentru a reuși.

„Suntem hotărâți să îmbunătățim condițiile de trai acasă și să creăm locuri de muncă, astfel încât cetățenii noștri să își construiască aici viitorul. Împreună, cu oameni profesioniști și muncitori, vom putea schimba R. Moldova în bine, făcând din ea locul în care să vrem să trăim și să revenim”, a mai declarat Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Ion 28.04.2022 17:53

Asta-i proiect chiar incurajator tinand cont de grozaviile ce se petrec la granitele RM ! Ma intreb odata aprobat ca lege cine se va intoarce tinand de hoardele de orci fasciste ruse care se aud din ce in ce mai aproape cum sfasie tot ce prind ... ! Asta-i articol un cliché PR veritabil tipic din filmul Titanic cand vasul se scufunda si fanfara canta si canta pana nu mai canta !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

20.06.2022 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine e mai mare patriot

17.06.2022 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi într-o barcă, al...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md