03:08:41 21.04.2024
Stiri

Europarlamentarul din România, Corina Creţu, a primit aviz pozitiv pentru dobândirea cetăţeniei Republicii Moldova

Actualitate 17.03.2023 08:29 Vizualizări2345 Autor: Ziarul National
Europarlamentarul din România, Corina Creţu, a primit aviz pozitiv pentru dobândirea cetăţeniei Republicii Moldova


Europarlamentarul Corina Creţu a primit aviz pozitiv privind dobândirea cetăţeniei moldoveneşti şi urmează să i se elibereze acte de identitate ca cetăţean al Republicii Moldova.

,,Cu mare emoţie doresc sa anunţ faptul că astăzi, în ziua în care Parlamentul Republicii Moldova a votat revenirea la limba română ca limbă oficială, am primit aviz pozitiv privind dobândirea, pe lângă cetăţenia României, şi cea a cetăţeniei Republicii Moldova prin recunoaştere, ca urmaşă a bunicilor mei nevoiţi să fugă din calea invaziei ruseşti'', a scris Corina Creţu joi pe Facebook.

,,Mă simt împăcată şi vă asigur că am făcut şi voi face în continuare tot ce îmi stă în putinţă pentru ca românii de dincolo de Prut să îşi îndeplinească aspiraţiile de libertate, de apartenenţă la marea familie europeană şi alianţa nord-atlantică. Este omagiul pe care îl aduc, peste ani, tuturor celor din familia mea, care s-au sacrificat pentru ca noi să existăm astăzi. Ideea de a solicita cetăţenia Republicii Moldova mi-a venit exact acum un an, când am văzut suferinţa poporului ucrainean nevoit să fugă din calea războiului şi mi-am închipuit drama bunicilor mei care au plecat într-o noapte din Chişinău, când mama nu împlinise doi ani'', a mai scris ea, citată de Agerpres.

,,Este un moment important din viaţa mea, singurul semn de solidaritate pe care îl pot face faţă de momentele grele şi dramatice pe care le traversează cetăţenii Republicii Moldova şi drept omagiu adus refugiaţilor care fug din calea războiului'', mai scrie Corina Creţu.

În postarea sa, ea aminteşte de iniţiativele şi contribuţia sa, din funcţiile pe care le-a avut, cu privire la Republica Moldova, precum votul atât pentru ridicarea vizelor cetăţenilor din Republica Moldova, cât şi pentru statutul de ţară asociată şi apoi ţară candidată pentru apartenenţa la Uniunea Europeană, aprobarea a numeroase proiecte transfrontaliere Romania - Republica Moldova, declararea, în numele Comisiei Europene, în 2018, a oraşului Ungheni drept orăşel european.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md