09:19:24 26.03.2023
Stiri

Dumnezeu nu cunoaște geografia?

Actualitate 15.01.2023 10:06 Vizualizări1292 Autor: Ziarul National
Dumnezeu nu cunoaște geografia?


Trustia, elegii politikoase

Ieri am discutat despre meteorologii care i-au speriat pe europeni cu o iarnă cum nu s-a mai văzut pe continentul european după perioada glaciară, prognozând la Paris, Berlin, Roma, Varșovia, București etcetera și viceversa geruri siberiene, ca la polul frigului Oimiakon, unde au înghețat mamuții și nu s-au dezghețat nici până azi. Putin a închis robinetul la NordStream 1 încă de astă vară, avertizând europenii că vor îngheța în casele lor, dacă îi vor ajuta pe ucraineni să pericliteze spețoperația militară din Ucraina.

Numai că, în realitate, după o lună și jumătate de anotimp hibernal, în Europa e mai cald ca niciodată, așa încât unii copacii încep să înflorească în plină iarnă. În schimb, Rusia este lovită de geruri crâncene, înregistrându-se recorduri de frig, –73 grade Celsius, de la est la vest și viceversa, de la Bladibostok până la hotarele recunoscute internațional ale Ucrainei.

„Să nu cunoască Dumnezeu geografia?” – se întrebă Colesovnazadov. „Ba da, replică dr. P. Stuh, Cel de Sus îi răcorește pe ruși înfierbântați peste măsură, cărora li s-a urcat fumul Uniunii Sovietice la cap. EL nu numai că le dă europenilor o iarnă caldă, ca ei să-și facă rezerve suficiente de gaz până la sfârșitul sezonului de încălzire, ci le trimite și vânt puternic, ca să producă mai multă energie eoliană și să-l trimită pe Putin în urma crucișătorului Moskva”.

„Nu ar strica să-l trimită și pe Kirill Gundeav care se face că nu pricepe semnele cancelariei cerești” – remarcă Sobcor.

Acum stau și mă gândesc la cetățeanul rus care a scris pe poarta Ambasadei Ruse din Chișinău că „Putin e ucigaș” și la judecătoarea Vasilisa Muntean care l-a amendat pentru aceasta cu tocmai 25 000 de lei.

De ce l-a amendat? Nu este adevărat ce a scris? Nu omoară Putin ucraineni, nu distruge orașe și sate ucrainene? Ba da! Chiar ieri a ucis 20 de oameni, a rănit 70, iar 40 încă nu au fost găsiți în orașul Dnipro, unde o rachetă lansată din Rusia a nimerit într-un imobil.

Doar că doamna judecătoare consideră că viețile miilor de ucraineni omorâți de Putin nu valorează cât poarta „vandalizată” a Ambasadei Ruse. Sunt curios: dacă racheta lui Putin de 950 de kilograme nimerea în casa judecătoarei, cum își motiva amenda de sub dărâmături sau de pe lumea cealaltă?

Al vostru mene-mene, techel, Ion Buraga

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md