10:45:49 20.04.2024
Stiri

Dumnezeu nu cunoaște geografia?

Actualitate 15.01.2023 10:06 Vizualizări1619 Autor: Ziarul National
Dumnezeu nu cunoaște geografia?


Trustia, elegii politikoase

Ieri am discutat despre meteorologii care i-au speriat pe europeni cu o iarnă cum nu s-a mai văzut pe continentul european după perioada glaciară, prognozând la Paris, Berlin, Roma, Varșovia, București etcetera și viceversa geruri siberiene, ca la polul frigului Oimiakon, unde au înghețat mamuții și nu s-au dezghețat nici până azi. Putin a închis robinetul la NordStream 1 încă de astă vară, avertizând europenii că vor îngheța în casele lor, dacă îi vor ajuta pe ucraineni să pericliteze spețoperația militară din Ucraina.

Numai că, în realitate, după o lună și jumătate de anotimp hibernal, în Europa e mai cald ca niciodată, așa încât unii copacii încep să înflorească în plină iarnă. În schimb, Rusia este lovită de geruri crâncene, înregistrându-se recorduri de frig, –73 grade Celsius, de la est la vest și viceversa, de la Bladibostok până la hotarele recunoscute internațional ale Ucrainei.

„Să nu cunoască Dumnezeu geografia?” – se întrebă Colesovnazadov. „Ba da, replică dr. P. Stuh, Cel de Sus îi răcorește pe ruși înfierbântați peste măsură, cărora li s-a urcat fumul Uniunii Sovietice la cap. EL nu numai că le dă europenilor o iarnă caldă, ca ei să-și facă rezerve suficiente de gaz până la sfârșitul sezonului de încălzire, ci le trimite și vânt puternic, ca să producă mai multă energie eoliană și să-l trimită pe Putin în urma crucișătorului Moskva”.

„Nu ar strica să-l trimită și pe Kirill Gundeav care se face că nu pricepe semnele cancelariei cerești” – remarcă Sobcor.

Acum stau și mă gândesc la cetățeanul rus care a scris pe poarta Ambasadei Ruse din Chișinău că „Putin e ucigaș” și la judecătoarea Vasilisa Muntean care l-a amendat pentru aceasta cu tocmai 25 000 de lei.

De ce l-a amendat? Nu este adevărat ce a scris? Nu omoară Putin ucraineni, nu distruge orașe și sate ucrainene? Ba da! Chiar ieri a ucis 20 de oameni, a rănit 70, iar 40 încă nu au fost găsiți în orașul Dnipro, unde o rachetă lansată din Rusia a nimerit într-un imobil.

Doar că doamna judecătoare consideră că viețile miilor de ucraineni omorâți de Putin nu valorează cât poarta „vandalizată” a Ambasadei Ruse. Sunt curios: dacă racheta lui Putin de 950 de kilograme nimerea în casa judecătoarei, cum își motiva amenda de sub dărâmături sau de pe lumea cealaltă?

Al vostru mene-mene, techel, Ion Buraga


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md