00:12:28 18.06.2024
Stiri

DRRM aduce „Chirița în carnaval”, cu Maia Morgenstern și Marius Bodochi, la Chișinău, Bălți și Cahul: Intrarea la spectacol este gratuită

Actualitate 06.09.2023 13:01 Vizualizări1145 Autor: Ziarul National
DRRM aduce „Chirița în carnaval”, cu Maia Morgenstern și Marius Bodochi, la Chișinău, Bălți și Cahul: Intrarea la spectacol este gratuită


Actorii români Maia Morgenstern și Marius Bodochi vor oferi publicului din R. Moldova un regal actoricesc de mare clasă. Spectacolul în care vor juca cei doi actori - „Chirița în carnaval” - va putea fi urmărit la Chișinău, Bălți și Cahul în această săptămână.

Mai exact, spectacolul „Chirița în carnaval” va fi jucat joi, 7 septembrie, pe scena Teatrului fără Nume din Chișinău, cineri, 8 septembrie - pe cea a Teatrului „Vasile Alecsandri” de la Bălți, iar sâmbătă, 9 septembrie - pe scena Teatrului „B.P. Hașdeu” de la Cahul.

Intrarea la aceste reprezentații este gratuită, grație suportului oferit de Departamentul pentru Relația cu R. Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României.

Spectacolul este realizat după textele lui Vasile Alecsandri, scriitor cu un spirit boem, elegant, una dintre cele mai pregnante personalități românești. „Chirița in carnaval” este un spectacol născut din harul și energiile unor oameni care cred în Teatru ca formă de viață și de viețuire, anunță organizatorii.

Chirița interpretată de Maia Morgenstern este presărată cu fantezie, umor, satiră și mult entuziasm, o „prețioasă ridicolă” din epoca imediat următoare evenimentelor de la 1848.

Spectatorii vor redescoperi genialitatea şi actualitatea operei lui Alecsandri precum și personajele sale neaoşe, ale căror „apucături” nu le sunt câtuşi de puţin străine, chiar dacă limbajul... a mai evoluat. Astfel, printre alte personaje savuroase, ne vom întălni cu politicianul „clevetici”, „Mama Angheluşa”, „Ion Păpușarul”.

Marius Bodochi înfățisează mai multe personaje cu tipologii diferite, de la hazliu la grotesc, obținând un puternic efect comic prin jocuri de cuvinte și glume cu haz. Amestecul de moldovenească grecizată, jargon franco-roman, tabieturi patriarhale și inovații de lux occidental, dau un tablou inedit, încântător chiar și pentru publicul de azi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md