23:47:17 11.08.2022
Stiri

Dodon se vrea la aceeași MASĂ cu Maia Sandu. Socialistul INSITĂ că șefa statului „să lase MÂNDRIA” la o parte și să meargă la PUTIN: „Vladimir Vladimirovici o va primi…”

Actualitate 01.12.2021 12:03 Vizualizări5238 Autor: Ziarul National
Dodon se vrea la aceeași MASĂ cu Maia Sandu. Socialistul INSITĂ că șefa statului „să lase MÂNDRIA” la o parte și să meargă la PUTIN: „Vladimir Vladimirovici o va primi…”


Fostul președinte Igor Dodon insistă ca Maia Sandu „să lase mândria la o parte” și să meargă la Moscova, pentru a se întâlni cu Vladimir Putin. Socialistul crede că R. Moldova trebuie să fie în relații foarte apropiate cu Rusia, iar acest lucru ar fi fost înțeles și de „unioniști”, numai nu de Maia Sandu.

„Maia Sandu trebuie să lase la o parte mândria, să coboare cu picioarele pe pământ, să pună mâna pe telefon și să-l sune pe Vladimir Putin și să-i ceară o întâlnire. Nu cred că Vladimir Vladimirovici nu va fi de acord. Aceste discuții pot avea loc pe platforma CSI, Uniunea Euroasiatică… Trebuie de folosit toate aceste platforme pentru a comunica cu Vladimir Vladimirovici. Eu sincer îmi doresc, ținând cont de potențialul pe care îl are actuala guvernare… Dacă aveam eu 62 de mandate în Parlament, atunci în patru ani totul înflorea în Moldova”, a declarat ieri Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate.

Citește și: Dodon s-a RĂZGÂNDIT să părăsească politica și insistă pe alegeri parlamentare și PREZIDENȚIALE anticipate. Socialistul visează la MAJORITATE parlamentară: „Să fi avut 62 de mandate, totul avea să ÎNFLOREASCĂ”

De asemenea, Dodon vrea întâlniri cu Maia Sandu, pentru a-i oferi sfaturi în folosul cetățenilor.

„Eu le doresc să coboare cu picioarele pe pământ și să folosească acea încredere a cetățenilor pe care au avut-o după alegeri, dar care deja s-a spulberat, în folosul țării. Pentru asta trebui să discute cu noi. Eu sunt gata și mâine să stau la aceeași masă cu Maia Sandu. Întâlnirea poate să nu fie publică, nu am nevoie de medalii. Dacă e nevoie să discut cu președintele, voi discuta. Am plecat din Parlament ca să nu vă enervez. Eu voi fi cu oamenii. Dar hai să ne mișcăm împreună înainte”, a adăugat Dodon.

Menționăm că vicepremierul Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, a declarat marți, într-o conferință de presă, că diplomațiile de la Chișinău și Moscova nu discută în prezent despre o eventuală întâlnire dintre Maia Sandu și Vladimir Putin.

„Următoarele etape în relația cu Federația Rusă țin de alte subiecte. Este vorba despre organizarea ședinței Comisiei interguvernamentale de colaborare economică, probabil în luna martie, eventual în februarie-martie, există acest dialog continuu pe livrările de gaze. Contractul este, dar se mai fac schimburi de păreri în public. (...) Înțelegerea noastră cu partea rusă este că, la o etapă ulterioară, vom discuta dacă este cazul ca președinții statelor noastre să se întâlnească. Poziția ambelor părți este că, pentru o întâlnire la nivel înalt, este util să avem câteva înțelegeri sau inițiative noi pe care să le lansăm. La această etapă nu discutăm detalii despre o astfel de întrevedere, dar există disponibilitatea ambelor părți să revenim, dacă vom avea suficiente lucruri concrete pe agendă”, a declarat Nicu Popescu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md