19:28:55 24.09.2023
Stiri

DECLARAȚIE // Diplomațiile de la Chișinău și Moscova NU discută în prezent despre o eventuală întâlnire între președinții Maia Sandu și Vladimir Putin

Actualitate 30.11.2021 13:38 Vizualizări1597 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Diplomațiile de la Chișinău și Moscova NU discută în prezent despre o eventuală întâlnire între președinții Maia Sandu și Vladimir Putin


Președinta Maia Sandu nu va avea prea curând o întrevedere cu șeful statului rus Vladimir Putin.

Vicepremierul Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că printre temele care fac parte în prezent din dialogul moldo-rus se numără organizarea ședinței Comisiei interguvernamentale de colaborare economică, precum și livrarea gazelor naturale.

„Următoarele etape în relația cu Federația Rusă țin de alte subiecte. Este vorba despre organizarea ședinței Comisiei interguvernamentale de colaborare economică, probabil în luna martie, eventual în februarie-martie, există acest dialog continuu pe livrările de gaze. Contractul este, dar se mai fac schimburi de păreri în public. (...) Înțelegerea noastră cu partea rusă este că, la o etapă ulterioară, vom discuta dacă este cazul ca președinții statelor noastre să se întâlnească. Poziția ambelor părți este că, pentru o întâlnire la nivel înalt, este util să avem câteva înțelegeri sau inițiative noi pe care să le lansăm. La această etapă nu discutăm detalii despre o astfel de întrevedere, dar există disponibilitatea ambelor părți să revenim, dacă vom avea suficiente lucruri concrete pe agendă”, a declarat Nicu Popescu.

CITIȚI și VIDEO // Negocierile în formatul 5+2 privind reglementarea problemei transnistrene nu vor avea loc până nu va fi numit un nou vicepremier pentru Reintegrare: „R. Moldova se află într-o zonă complicată. Miza noastră este să păstrăm calmul...”

În cadrul aceluiași eveniment, ministrul de Externe de la Chișinău a declarat că R. Moldova pledează pentru „un dialog calm și pragmatic” cu Federația Rusă, în interesul național al republicii noastre.

Menționăm că, în primul an de mandat, președinta Maia Sandu a efectuat mai multe vizite peste hotare, inclusiv la Bruxelles, în Franța, România, Germania, Ucraina, Italia și SUA. De asemenea, șefa statului a primit la Chișinău vizita mai multor președinți, inclusiv al României, Germaniei, Poloniei, Ucrainei, precum și a unor înalți oficiali europeni.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md