22:46:02 09.08.2020
 
Stiri

VIDEO // Dodon oferă detaii despre furtul miliardului și concesionarea Aeroportului, după ședința CSS: „Există progres substanțial. În timpul apropiat, toți vor ajunge acolo unde trebuie. Hoțul trebuie să stea la pușcărie”

Actualitate 14.05.2020 12:30 Vizualizări1686 Autor: Ziarul National
VIDEO // Dodon oferă detaii despre furtul miliardului și concesionarea Aeroportului, după ședința CSS: „Există progres substanțial. În timpul apropiat, toți vor ajunge acolo unde trebuie. Hoțul trebuie să stea la pușcărie”


Președintele Igor Dodon anunță că sunt progrese „substanțiale” în investigațiile privind furtul miliardului, iar Aeroportul Internațional Chișinău ar putea ajunge „în câteva săptămâni” în gestiunea statului. Tocmai de aceea s-ar „agita unii” și ar exista „aceste presiuni” în ceea ce-i privește pe deputați, acuză șeful statului.

Subiectele au fost discutate în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate (CSS), iar concluzia enunțată de șeful statului este că până acum au fost „mimate” investigațiile menite să identifice și să pedepsească vinovații implicați în jaful bancar. Abia în ultimele luni situația s-ar fi schimbat și deja au fost puși sub învinuire zece bancheri.

„Și raportul Kroll a fost o filieră greșită pentru ca organele de stat să se ocupe cu altceva”, a acuzat Dodon, adăugând că, din informațiile audiate astăzi, se confirmă concluziile raportului Comisiei parlamentare de anchetă, condusă anul trecut de către Alexandru Slusari, inclusiv în ceea ce ține de partea pregătirii „celei mai mari crime de la independență”.

Dodon a arătat cu degetul, în acest caz, la membrii Comitetului de stabilitate financiară, dar și la foști premieri și ministri ai Economiei, „arhitecții” furtului miliardului.

„Există progres substanțial în ceea ce ține de investigarea fraudei bancare. O să vedeți că, în timpul apropiat, toți o să ajungă acolo unde trebuie. Există organe de anchetă, există dosarele deschise, este clar la ce persoane se referă. Vor doljen sideti v tiurme i on seadit (hoțul trebuie să stea la pușcărie și el va sta - n.r.)”, a accentuat Dodon.

Șeful statului a mai declarat, după ședința CSS, că în prezent compania „Avia Invest” care a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău este datoare statului cu „50 - 60 de milioane de lei” și are conturile blocate. Astfel, contractul de concesiune ar putea fi anulat, întrucât acesta conține un punct potrivit căruia, în caz de insolvabilitate a concesionarului, contractul este anulat automat și Aeroportul revine în gestiunea statului.

De asemenea, Dodon a acuzat „Avia Invest” că nu a investit la Aeroport 66 de milioane de euro, așa cum și-a asumat: „Termenul expiră în august, dar ei nu au bani”.

„Acum înțelegeți de ce s-au activizat unii, anume la etapa aceasta? Pentru că, în câteva săptămâni, rămân fără Aeroport. În următoarele zile, săptămâni, vor fi pași concreți pe furtul miliardului. Iată prin ce se explică presiunile asupra deputaților, asupra Guvernului Chicu, încercarea de a folosi Curtea Constituțională în calitate de instrument politic. Vreau să vă asigur că instituțiile statului vor merge ferm pe aceste două subiecte de importanță națională”, a explicat Dodon plecările deputaților din Partidul Democrat și aderarea acestora la grupul „Pro Moldova” și la Partidul „Șor”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md