23:51:39 12.08.2022
Stiri

DOC // Vicepremierul Popescu: „R. Moldova a făcut următorul pas important în direcția aderării la UE. Suntem determinați să transformăm republica după modelul european”

Actualitate 05.08.2022 13:14 Vizualizări864 Autor: Ziarul National
DOC // Vicepremierul Popescu: „R. Moldova a făcut următorul pas important în direcția aderării la UE. Suntem determinați să transformăm republica după modelul european”


Odată cu adoptarea Planului de implementare a celor nouă recomandări propuse de Comisia Europeană de către Comisia Națională pentru Integrare Europeană (CNIE), R. Moldova a făcut „următorul pas important în direcția aderării la Uniunea Europeană”, afirmă vicepremierul Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Documentul conține acțiuni, termeni și instituții responsabile de punere în aplicare a măsurilor prioritare care vizează reforma justiției și combaterea corupției, remedierea deficiențelor în legislația electorală, dezoligarhizarea, consolidarea luptei împotriva crimei organizate și recuperarea activelor, consolidarea capacității administrației publice și gestionarea finanțelor publice, implicarea societății civile în procesele decizionale, precum și consolidarea protecției drepturilor omului și combaterea violenței de gen.

„Acest Plan aprobat la CNIE, a fost consultat de MAEIE, împreună cu echipa de la Guvern și instituțiile naționale cu reprezentanții societății civile și Comisia Europeană. Suntem determinați, prin muncă și implementarea reformelor solicitate de cetățeni, să transformăm republica noastră după modelul european”, afirmă Nicu Popescu.

Menționăm că R. Moldova a primit în iunie 2022 statutul de țară-candidată pentru aderare la UE, alături de Ucraina.

Planul de implementare a celor nouă recomandări propuse de Comisia Europeană:

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

BUREBISTA 06.08.2022 10:35

Băi voi sunteți cu capul? Ce mai caută amiba asta prosovietică în guvern? Vreți să arătați rassiei că încă are pârghii mari de influență în RM? Probabil reușiți, dar asta se vede și din cosmos așa că nu e un secret pentru nimeni deci se vede clar și bine și la UE ce „valoare” are papescu. Unelte promaskva în guvernul „european”: papescu spânu ... Mai spuneți și voi, ăștia doi sunt evidenți, or mai fi și alții mai discreți

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md