20:40:10 17.06.2024
Stiri

DOC // Episcopul Marchel și preoții Eparhiei de Bălți și Fălești, care anterior au ponegrit-o pe Maia Sandu în ultimul hal, au decis să nu le permită reprezentanților actualei GUVERNĂRI să mai calce pragul bisericii. Preoții au reluat retorica PSRM

Actualitate 27.10.2021 14:28 Vizualizări6159 Autor: Ziarul National
DOC // Episcopul Marchel și preoții Eparhiei de Bălți și Fălești, care anterior au ponegrit-o pe Maia Sandu în ultimul hal, au decis să nu le permită reprezentanților actualei GUVERNĂRI să mai calce pragul bisericii. Preoții au reluat retorica PSRM


Reprezentanții Eparhiei de Bălți și Fălești au decis să nu le mai permită reprezentanților actualei guvernări să mai calce pragul bisericilor din subordine, deoarece au aprobat Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.

„Cerem binecuvântarea ca să nu mai pomenim această guvernare în rugăciunile noastre de la slujbele bisericești, iar de vor păși pragul bisericii pentru trebuințe și mai ales taina sfintei împărtășanii, să nu le permitem”, se arată într-o scrisoare plasată pe pagina web a Eparhiei de Bălți și Fălești.

Citește și: Preoți și un episcop, care în campania electorală prezidențială au lansat acuzații la adresa Maiei Sandu, au fost DECORAȚI de Igor Dodon

Astfel, preoții din nordul republicii au reluat retorica reprezentanților Partidului Socialiștilor din R. Moldova cu privire la Convenția de la Istanbul.

Citește și: Mitropolitul Vladimir și Episcopul Marchel, PROTAGONIȘTII unui material apărut în NY Times: „Unelte politice ale Kremlinului”

„Chiar dacă mai marii bisericii au încercat să le arate că unele dintre aceste puncte (schimbarea genului la copil) sunt o răzvrătire la adresa lui Dumnezeu, ei au ignorat în totalitate glasul Bisericii și continuă să facă experimente pe seama generației în creștere. Respectuos vă solicităm să ne eliberați de obligațiunea de a ne mai ruga lui Dumnezeu pentru o astfel de conducere a țării”, se mai arată în demersul preoților.

Amintim că Episcopul Marchel, alături de trei fețe bisericești, au ieșit în 2016 într-o conferință de presă și au îndemnat cetățenii să nu voteze pentru Maia Sandu, deoarece ar fi „stearpă”. Ulterior, Igor Dodon, ajuns președinte, a decorat un grup de 17 preoți, inclusiv episcopul de Bălți și Fălești, Marchel.

Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice conține prevederi prin care statele părți asigură prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței în familie, protejarea victimelor, urmărirea penală a infractorilor și adoptarea politicilor integrate.

Prin ratificarea acestui document, R. Moldova și-a asumat obligația de a aloca resurse pentru asigurarea funcţionalităţii centrelor de criză pentru victimele violenței, linii telefonice de urgenţă, disponibile 24/24 ore, adăposturi pentru victimele violenţei, servicii de consiliere psihologică şi juridică, dar și alte măsuri în acest sens.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md