21:19:08 22.03.2023
Stiri

Discuții în Spania, statul care va prelua președinția Consiliului UE de la 1 iulie 2023, despre viitorul european al R. Moldova: „Vom coopera pentru livrarea reformelor în justiție, lupta împotriva corupției și modernizarea economiei”

Actualitate 25.01.2023 12:39 Vizualizări958 Autor: Ziarul National
Discuții în Spania, statul care va prelua președinția Consiliului UE de la 1 iulie 2023, despre viitorul european al R. Moldova: „Vom coopera pentru livrarea reformelor în justiție, lupta împotriva corupției și modernizarea economiei” Facebook // Nicu Popescu


Autoritățile de la Chișinău „vor coopera strâns” cu președinția spaniolă a Consiliului Uniunii Europene, care va începe din 1 iulie 2023, în ceea ce privește accelerarea procesului de integrare și livrarea reformelor în domeniul justiției, luptei împotriva corupției, consolidarea democrației și capacităților administrative și modernizarea economiei.

Despre viitorul R. Moldova în UE au discutat la Madrid vicepremierul Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, cu José Manuel Albares Bueno, ministrul spaniol al Afacerilor Externe, Uniunii Europene și al Cooperării.

Cei doi oficiali au convenit să sporească dialogul bilateral în sfera comercial-economică prin organizarea unor misiuni ai oamenilor de afaceri, să intensifice contactele pe linia ministerelor de Externe pe dimensiunea afacerilor europene, dar și a ministerelor Apărării și ale Afacerilor Interne pe dimensiunea de securitate și reziliență.

„Vom promova cu partea spaniolă a unor inițiative în beneficiul cetățenilor noștri - intrarea în vigoare a acordului în domeniul social, semnarea în viitor a acordului privind conversiunea permiselor de conducere și continuarea discuțiilor privind liberalizarea roaming-ului”, a scris vicepremierul Popescu pe Facebook.

Totodată, șeful diplomației de la Chișinău a condamnat, în cadrul dialogului, agresiunea militară rusă și încălcarea dreptului internațional.

„Am discutat cu omologul meu despre provocările cu care se confruntă republicra noastră din cauza acestui război brutal, în special în sfera energetică, securitatea cibernetică și amenințările hibride. R. Moldova continuă efortul umanitar găzduind refugiații ucraineni, oferind asistență umanitară, contribuind la Căile solidarității și stabilitatea regională”, a adăugat Nicu Popescu.

În cadrul vizitei la Madrid, vicepremierul a semnat un memorandum de înțelegere între Institutul Diplomatic al Republicii Moldova și Școala diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe, al Uniunii Europene și Cooperării al Spaniei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md