14:45:20 04.06.2023
Stiri

Directiva Kremlinului pentru unii oficiali ruși: „S-a terminat cu iPhone-ul: fie îl aruncați, fie îl dați copiilor"

Actualitate 20.03.2023 14:41 Vizualizări527 Autor: Ziarul National
Directiva Kremlinului pentru unii oficiali ruși: „S-a terminat cu iPhone-ul: fie îl aruncați, fie îl dați copiilor


Kremlinul le-a ordonat oficialilor implicați în pregătirile pentru alegerile prezidențiale din Rusia din 2024 să nu mai folosească iPhone-urile Apple, din cauza îngrijorărilor că dispozitivele sunt vulnerabile în fața agențiilor de informații occidentale, a relatat ziarul Kommersant, potrivit Reuters.

În cadrul unui seminar organizat de Kremlin pentru oficialii implicați în politica internă, Serghei Kiriyenko, primul adjunct al șefului administrației prezidențiale, le-a spus oficialilor să-și schimbe telefoanele până la 1 aprilie, a precizat Kommersant, citând surse neidentificate.

„S-a terminat cu iPhone-ul: fie îl aruncați, fie îl dați copiilor", a spus unul dintre participanții la reuniune, citat de Kommersant și Hotnews.

„Toată lumea va trebui să o facă în martie", a adăugat el.

Când a fost întrebat luni despre acest subiect, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu poate confirma informația.

„Telefoanele inteligente nu ar trebui să fie folosite pentru chestiuni oficiale", a declarat Peskov reporterilor. „Orice smartphone este vulnerabil, indiferent de sistemul de operare pe care îl are - Android sau iOS. În mod normal, acestea nu sunt folosite în scopuri oficiale".

Kremlinul ar putea furniza alte dispozitive cu sisteme de operare diferite pentru a înlocui iPhone-urile, a menționat Kommersant, adăugând că ordinul de a înceta utilizarea iPhone-urilor a fost adresat celor implicați în politica internă - de care este responsabil Kiriyenko.

Vladimir Putin a spus întotdeauna că nu are un smartphone, deși Peskov a spus că Putin folosește internetul din când în când.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md