11:32:49 24.01.2018
Stiri

DIP anunță DEMISII pentru angajați de la penitenciarele nr. 13 și 16 în legătură cu decesul lui Andrei Brăguță

Social 11.09.2017 15:30 Vizualizări888 Autor: Ziarul National
DIP anunță DEMISII pentru angajați de la penitenciarele nr. 13 și 16 în legătură cu decesul lui Andrei Brăguță Unimedia

Șeful adjunct al Penitenciarului nr.16-Pruncul și șefului Serviciului medical al Penitenciarului nr.13-Chișinău au fost demși din funcții, iar șeful adjunct al Serviciului medical al Penitenciarului nr.13-Chișinău s-a ales cu mustrare pentru felul în care au acționat în cazul lui Andrei Brăguță, tânărul de la Bălți care a decedat, pe 26 august curent, la Penitenciarul nr. 16.

Anunțul a fost făcut de Departamentul Instituțiilor Penitenciare (DIP), după ce a finalizat, vinerea trecută, cercetarea de serviciu cu privire la decesul lui Andrei Brăguță.

Potrivit DIP, cei trei angajați au fost sancționați pentru „atitudinea neglijentă față de îndeplinirea obligațiunilor funcționale”, iar materialele acumulate în rezultatul cercetării de serviciu au fost expediate în adresa organelor procuraturii pentru a decide în contextul cercetărilor penale declanșate.

Amintim că Andrei Brăguță a decedat pe 26 august curent în Penitenciarul nr. 16, la câteva ore după ce a fost adus din Izolatorul de detenție preventivă a Poliției. Acolo, tânărul de 32 de ani a ajuns pe 15 august curent, după un conflict în trafic cu agenții de patrulare. Inspectoratul General al Poliției a declarat că Brăguță ar fi fost bătut de colegii de celulă, pentru că avea un comportament agresiv, în timp ce unul dintre deținuți a scuzat că el a fost adus bătut de polițiști.


CITIȚI și Avocații rudelor tânărului decedat în penitenciar arată o poză în care Brăguță avea, în detenție, buzele însângerate: „Este un caz care relevă problemele de sistem”

Procuratura Generală a inițiat un dosar penal pe marginea acestei morți suspecte, iar trei polițiști și doi deținuți au fost reținuți. În versiunea procurorilor, polițiștii s-ar face vinovați doar de faptul că nu ar fi reacționat adecvat la solicitările de ajutor ale lui Brăguță, atunci când acesta ar fi fost bătut în celulă.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
23.01.2018 14:00 Ziarul National Octavian Țâcu // Ce ar spune Machiave...

22.01.2018 08:50 Nicolae Negru Va îndrăzni mielul moldav să tragă de...

19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md