18:25:42 19.09.2020
 
Stiri

DECLARAȚIE // „Ultima vizită a lui Dodon la Moscova a fost una UMILITOARE pentru noi ca stat suveran”

Actualitate 06.08.2020 10:15 Vizualizări2796 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „Ultima vizită a lui Dodon la Moscova a fost una UMILITOARE pentru noi ca stat suveran”


Ultima vizită a președintelui Igor Dodon la Moscova a fost „una umilitoare pentru noi ca stat suveran”, susține lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu.

Politiciana crede că Dodon a mers în Federația Rusă „disperat și speriat”, gata „să se înjosească în ultimul hal, doar ca să primească ajutor străin pentru a obţine un nou mandat”.

„O lume întreagă a văzut că preşedintele Republicii Moldova nu mai este primit la Kremlin ca un şef de stat, dar cel mult ca un funcţionar regional de rangul doi sau trei. Am văzut cu toţii un Dodon mic, disperat şi speriat. Are de ce să fie aşa. Patru ani a tăiat frunze la câini, s-a gândit numai cum să se căpătuiască pe seama poporului, sărăcindu-l și mai mult. Acum, când vine timpul să răspundă în faţa cetăţenilor, este gata să se înjosească în ultimul hal, doar ca să primească ajutor străin pentru a obţine un nou mandat. Un mandat care i-ar garanta nu doar puterea, ci mai ales libertatea”, a comentat Maia Sandu pe Facebook.

CITIȚI și Igor Dodon a fost primit la Moscova doar de Kozak. Șeful statului nu-l poate aduce pe Vladimir Putin la Chișinău, dar forțează, înainte de ALEGERI, o ședință a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse

Potrivit liderei PAS, R. Moldova are nevoie de un președinte puternic.

„Un preşedinte cu caracter şi verticalitate, care să reprezinte cu demnitate Republica Moldova în lume. Un preşedinte care să fie tratat de la egal la egal de conducătorii altor state. La toamnă, R. Moldova trebuie să-şi aleagă un preşedinte bun, onest şi respectabil”, a încheiat Maia Sandu.

Menționăm că șeful statului a plecat în această săptămână în secret la Moscova, dar după ce informația a devenit publică, Dodon s-a văzut nevoit să recunoască plecarea în Federația Rusă. Ulterior, a anunțat că s-a întâlnit cu vicepremierul rus Dmitri Kozak cu care a discutat despre organizarea în luna octombrie curent, la Chișinău, a unei noi ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică.

Internauții au făcut haz de poza postată de Dodon de la acea întrevedere, afirmând că „subalternul s-a dus cu foi să raporteze șefului”, fiind primit într-un birou de la Kremlin, nu într-o sală de ședințe, pentru negocieri etc., așa cum ar fi normal în cazul unui șef de stat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


V. Pădureanu 06.08.2020 10:25

D-na nu înțelege că funcția de prșădinte e inutilă pentru rm... Mai mult, în afară de cheltuieli, această funcție executivă paralizează guvernul or îl transformă într-un organ, care trebuie să slujească o singură persoană (vezi istoria tuturor prăsădinților și a unui număr impresionant de foști premieri).. REsponsabilitățile și obligațiunile acestei funcții pot fi repartizate ușor între guvern și parlament. Ar fi bine ca d-na, care se visează în palat să spună ce va face diferit de ceea ce au făcut ceilalți!!! Or, noi alegătorii ar trebui , în sfârșit, să nu ne ocupăm cu plasarea în câmpul muncii a unei singure persoane care ne costă enorm..

Socio-Grup 06.08.2020 11:05

Domnule-tovarăş Pădureanu, comentariile pe care le postezi des, practic toate sunt anti-Sandu, ceea ce demonstreayă că eşti un troll ordinar, dar şi o persoană lipsită de creeri. Referitor la ce nu înţelege sau înţelege M. Sandu: Avem o Constituţie şi respectiv şi un preşedinte, azi acesta fiind DODON. Iar el se duce la Moscova aşa cum pe timpuri un preşedinte prăpădit de colhoz se ducea la РАЙКОМ, unde era primit de un şef de secţie într-un cabinet de mâna a 10-ea. Dodon, pe lângă faptul că e umilit personal, el umileşte şi statul Republica Moldova.Deja vizitele lui la Moscova, sunt o greţoşenie.

Tarnacop 06.08.2020 12:41

Renumitul artist Vahtang Kikabidze refuza toate invitatiile si n-a vizitat Rusia din 2008. Motivul la spus chear el: cum sa ma eu uit in ochii nepotilor, daca ve-i vizita tara agresor, care a rupt o parte din Georgia, declansand in 2008 razboi ? Fie Dodon si prsedinte de carton - ales cu suportul proxenetului - chestia ca n-are demnitate elementara de cetatean.Este un agent de influenta a regimului de la kremlin si uitand de demnitatea sa de limbric - poarta raspundere pentru actiunile sale in detrimentul poporului.

ion 06.08.2020 13:52

Dupa comedia cu gatcaniada, Kuliok nici de vice-vice-vicele lui Kozac nu trebuia primit.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

15.09.2020 10:03 Ziarul National Alecu Reniță // Moldova are chipul și...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md