01:38:57 01.07.2022
Stiri

Igor Dodon a fost primit la Moscova doar de Kozak. Șeful statului nu-l poate aduce pe Vladimir Putin la Chișinău, dar forțează, înainte de ALEGERI, o ședință a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse

Actualitate 05.08.2020 12:56 Vizualizări1497 Autor: Ziarul National
Igor Dodon a fost primit la Moscova doar de Kozak. Șeful statului nu-l poate aduce pe Vladimir Putin la Chișinău, dar forțează, înainte de ALEGERI, o ședință a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse Facebook


În luna octombrie, înainte de alegerile prezidențiale, la Chișinău ar putea avea loc o nouă ședință a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică, în cadrul căreia urmează să fie semnate un șir de acorduri bilaterale importante. Despre acest lucru a anunțat președintele Igor Dodon, după întâlnirea de astăzi de la Moscova cu șeful-adjunct al administrației prezidențiale, Dmitri Kozak.

Potrivit lui Dodon, în cadrul discuției cu Kozak a fost abordat și subiectul privind reluarea negocierilor pentru acordarea creditului rus în mărime de 200 de milioane de euro: „Am convenit ca în zilele următoare să se desfășoare prima rundă de negocieri dintre reprezentanții guvernelor R. Moldova și Federației Ruse”.

Dodon mai spune că, în cadrul discuțiilor, a fost remarcată „o dinamică bună a exporturilor mărfurilor moldovenești pe piața rusă, după ce Guvernul Federației Ruse a prelungit termenul importului fără taxe vamale pentru un șir de mărfuri agroindustriale importante, ceea ce oferă producătorilor noștri posibilitatea de a face economii substanțiale”.

„În acest context, am discutat cu partea rusă problema legată de acordarea autorizațiilor pentru tranzitarea mărfurilor moldovenești pe teritoriul Ucrainei pentru a fi exportate în Rusia. Organele de resort au primit indicația de a soluționa această problemă în cel mai scurt timp posibil, în condiții reciproc avantajoase”, a subliniat președintele Dodon.

De asemenea, Dodon spune că a convenit cu Dmitri Kozak să fie examinată posibilitatea de a acorda R. Moldova a ajutorului umanitar gratuit, sub formă de motorină (câteva zeci de mii de tone), pentru susținerea producătorilor agricoli, care au fost cel mai mult afectați de seceta îndelungată. Despre acesta președintele Dodon a anunțat și anterior, însă ajutorul nu a venit, deocamdată, în R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

20.06.2022 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine e mai mare patriot

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md