23:12:06 01.03.2024
Stiri

DECLARAȚIE // Rusia folosește procesul democratic, exploatând vulnerabilitățile R. Moldova, pentru a torpila viitorul european al statului nostru: „Vom continua să investim în securitate și în securitatea informațională a R. Moldova”

Actualitate 07.12.2023 09:57 Vizualizări1068 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Rusia folosește procesul democratic, exploatând vulnerabilitățile R. Moldova, pentru a torpila viitorul european al statului nostru: „Vom continua să investim în securitate și în securitatea informațională a R. Moldova”


R. Moldova depune eforturi pentru a combate „influența malignă” a Federației Ruse, a combate propaganda și dezinformarea, precum și a contracara încercările de destabilizare a situației din republică, în contextul războiului din Ucraina și al provocărilor de securitate regională, a declarat vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi la Washington, în cadrul unui eveniment public organizat miercuri de către Institutul Păcii din Washington.

Printre acțiunile realizate de autoritățile de la Chișinău, oficialul a remarcat constituirea Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, definitivarea noii Strategii Naționale de Securitate, care urmează a fi aprobată de Parlament, dar și dublarea, la anul viitor, a bugetului de apărare a R. Moldova, cu angajamentul de a crește bugetul de apărare în anii care urmează la 1% din PIB.

„Facem pași fermi în vederea consolidării instituțiilor noastre. E nevoie să întărim reziliența lor și vom continua să investim în securitate și în securitatea informațională a republicii. Cât despre exploatarea vulnerabilităților noastre de către Rusia, acum ea se reorientează spre folosirea procesului democratic în detrimentul viitorului nostru european”, a menționat Mihail Popșoi, citat de un comunicata de presă al Parlamentului.

Vicepreședintele Parlamentului a adăugat că Republica Moldova va continua să implementeze reforme care să apropie statul nostru de Uniunea Europeană, fiind vorba în special de combaterea corupției, consolidarea statului de drept, sporirea rezilienței în domeniile energic și de apărare, respectarea drepturilor omului. De asemenea, R. Moldova va continua să susțină Ucraina și poporul ucrainean.

„Sper că începerea negocierilor de aderare la UE va da un imbold și va pune în mișcare procesul într-un mod pe care nu l-am văzut timp de 30 de ani”, a mai spus Mihail Popșoi, solicitând susținere în continuarea comunității internaționale în procesul de modernizare a R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md