00:49:42 05.12.2021
Stiri

De ce Putin nu o iubește pe Maia Sandu?

Actualitate 24.10.2021 10:23 Vizualizări5602 Autor: Ziarul National
De ce Putin nu o iubește pe Maia Sandu?


Trustia, elegii politikoase

Ieri am discutat dacă trebuie să meargă Maia Sandu la Moscova să i se închine lui Putin, să-i ceară să ne ierte datoria de 709 milioane de dolari și să ne dea dea gaze mai ieftine ca nemților sau măcar ca ungurilor, sau măcar ca românilor de peste Prut.

„Noi doar suntem cu rușii popoare frățești, pravoslavnice, parteneri strategici, ne leagă istoria multiseculară și limba rusă, Putin nu o să poată s-o trateze cu refuz, dacă o să vadă că i se arată stimă. De dragul poporului, dacă vrei să iasă gazul din țeavă, te mai și închini, mai pupi mâna - „ce mai faci, dorogoi Vladimir Vladimirovici" ș.a.m.d. Nu i-a cădea Maiei coroana de pe cap!”, grăi Corneliu Linguriță, vecinul de stânga.

„Așa-i! Nu trebuie să ofensăm Rusia cu politica noastră independentă, s-o lăsăm mai moale cu suveranitatea, fiindcă nu o pui pe limbă, vorba dulce mult aduce, capul plecat sabia nu-l taie, mielul blând suge de la două oi....” , adăugă Vasile Boală, în stilul său didactic de portar la filiala unei bănci comerciale importante.

„Rusia îi oaie? - se interesă doamna Colesovnazadova-Stropșilă insinuant. - Eu cred că Gazpromul trebuie să ne dea gaz pe gratis, ca unor creștini ai Bisericii Ruse pe care o întreținem. Mitropolitul Vladimir trebuie să meargă la Patriarhul Kirill și să bată mătănii. Cum de luteranilor de nemți și catolicilor de unguri le furnizați gaze aproape pe degeaba, iar de pe noi, ortodocși, pravoslavnici, cu valori tradiționale, cu bărbați iubind femei și viceversa, vreți să jupuiți 9 piei! Ieșim din Biserica Rusă, dacă ne închideți gazele!”.

„Așa-i! - căzu de acord Dr Stuh. - Noi suntem cârlani, dacă plătim! Să meargă după gaze Mitropolitul Vladimir, dacă vrea să nu înghețe în biserică și să nu rămână fără enoriași. Vom trece cu toți la Mitropolia Basarabiei!”.

„Voi mătincă sunteți niște agenți ȚRU și SRI!” - strigă Linguriță. - Ce are Patriarhul Kirill cu gazele? Nu știți de unde ies gazele?”.

„Dar de ce Putin nu a cerut datoria nici de la Voronin, nici de la Ghimpu, nici de la Lupu, nici de la Timofti, nici de la Dodon, da o cere de la Maia Sandu? Nu-i pe dreptate! Nu-i plac femeile?”, întrebă Cozonac sincer.

„Lui Putin nu-i plac femeile?”, se revoltă Boală. - Tu te gândești ce spui? Frate, frate, dar brânza-i pe bani, trebuie să plătim datoria!”.

Era cât pe ce să izbucnească scandal, dar Colesovnazadov propuse să se pună la vot propunerea soției sale. Cu majoritate de voturi s-a decis ca Mitropolitul Vladimir să meargă la Moscova după gaze.

Acum stau și mă gândesc: dacă ne cere Putin să plătim nu știu ce datorie la gazele care ies din pământ, de ce nu cerem și noi ca Rusia să plătească pentru că-și ține armata și depozitul de muniții și armament pe pământul nostru?

Al vostru strungaș, brânzar, Ion Buraga
Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

vasile 24.10.2021 10:46

De o fi mai armata s munitiile...? Dar cati agentiКГВisti,pupinkuri sipatroti sovetici mai hranim. La dam biboron si le raspundem по человеческии...

vasile 24.10.2021 10:47

De o fi mai armata s munitiile...? Dar cati agentiКГВisti,pupinkuri sipatroti sovetici mai hranim. La dam biboron si le raspundem по человеческии...

vasile 24.10.2021 10:49

De o fi numai armata si munitiile...? Dar cati agenti КГВisti,pupinkuri sipatroti sovetici mai hranim. Le dam biboron si le raspundem по человеческии...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md