20:36:50 22.03.2023
Stiri

Cum SABOTEAZĂ rușii războiul lui Putin împotriva Ucrainei. O organizație SECRETĂ se declară dezgustată de „baia de sânge fratricidă” și luptă pentru oprirea agresiunii

Actualitate 26.01.2023 12:59 Vizualizări750 Autor: Ziarul National
Cum SABOTEAZĂ rușii războiul lui Putin împotriva Ucrainei. O organizație SECRETĂ se declară dezgustată de „baia de sânge fratricidă” și luptă pentru oprirea agresiunii


O organizație secretă, activă în Rusia și Belarus, depune toate eforturile pentru a încetini războiul provocat de Vladimir Putin în Ucraina.

În noaptea de 4 ianuarie, o secțiune de șine de-a lungul căii ferate transsiberiene din regiunea Krasnoyarsk din Rusia a fost aruncată în aer. Linia ferată a fost folosită de armata rusă pentru a transporta provizii în Ucraina.

O fotografie și un clip video cu o explozie care aruncă în aer un pod de cale ferată au fost postate pe Telegram de o organizație care se numește BOAK, Organizația de Luptă a Anarho-Comuniștilor.

Potrivit serviciilor secrete ucrainene, acesta a fost al șaselea astfel de incident în acest an, sugerând că rezistența împotriva războiului provocat de Rusia devine din ce în ce mai îndrăzneață.

De la invadarea Ucrainei în februarie, teritoriile ocupate de ruși au suferit numeroase sabotaje din partea rezistenței ucrainene. Dar și în Rusia și Belarus, o rețea secretă de activiști face tot posibilul pentru a încetini mașina de război rusă.

„Nu suntem doar împotriva lui Putin și a războiului, ci și împotriva imperialismului rus și împotriva sistemului capitalist de opresiune existent în general”, a declarat un reprezentant BOAK pentru Al Jazeera prin e-mail.

BOAK se descrie ca fiind anarho-comunistă, ceea ce înseamnă că își dorește o societate descentralizată în armonie cu natura, cu un accent axat pe nevoile oamenilor. Aceasta respinge toate formele de inegalitate și opresiune.

Acest lucru îl pune în contradicție cu Partidul Comunist din Rusia, care îmbrățișează stali*ismul și susține cu entuziasm invazia Ucrainei de către Federația Rusă.

„Suntem dezgustați de această baie de sânge fratricidă și credem că numai prin oprirea agresiunii lui Putin putem spera ca acest lucru să înceteze și să nu se mai întâmple niciodată”, a continuat reprezentantul BOAK.

„Înfrângerea guvernului în acest război imperialist deschide oportunități pentru mișcarea revoluționară, oferind oamenilor șansa de a realiza cât de asupriți au fost și ce trebuie să se schimbe. Înțelegem că aceste obiective pot fi atinse doar prin schimbare revoluționară și, pentru a fi implementate eficient, este necesar să existe o organizație subterană care să funcționeze folosind metode partizane și de gherilă.”, mai spune organizația.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md