00:32:53 13.08.2022
Stiri

CUC // Chișinăul cere structurilor nerecunoscute de la Tiraspol să lichideze posturile ilegale instalate în Zona de Securitate și să-și retragă pretinșii militari înarmați: „Acțiuni provocatoare”

Actualitate 30.06.2022 17:18 Vizualizări4552 Autor: Ziarul National
CUC // Chișinăul cere structurilor nerecunoscute de la Tiraspol să lichideze posturile ilegale instalate în Zona de Securitate și să-și retragă pretinșii militari înarmați: „Acțiuni provocatoare” Zona de Securitate


Delegația Chișinăului în Comisia Unificată de Control (CUC) a cerut astăzi repetat Tiraspolului, în cadrul ședinței desfășurate la Tighina, să retragă posturile așa-numitelor structuri transnistrene, instalate abuziv și fără coordonarea Comisiei în Zona de Securitate.

„Prezența acestora în Zona de Securitate a fost reflectată în trei rapoarte săptămânale prezentate în cadrul ședinței de către Comandamentul Militar Întrunit. Delegația Republicii Moldova a susținut că posturile ilegale și reprezentanții înarmați ai structurilor de forță subordonate Tiraspolului nu-și au locul în perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii și a cerut retragerea acestora”, se arată într-un comunicat al Delegației Chișinăului în CUC.

Delegația Republicii Moldova a declarat că acțiunile unilaterale ale așa-numitelor autorități transnistrene, precum și tentativele acestora de a distorsiona faptele și a reinterpreta documentele operațiunii de pacificare de pe râul Nistru, provoacă blocaje în activitatea CUC, a Comandamentului Militar Întrunit și contravin Acordului din 21 iulie 1992.

Reprezentanții Chișinăului au solicitat CUC să formuleze o „apreciere justă a acțiunilor provocatoare ale Tiraspolului”, iar delegația regiunii transnistrene a fost chemată să revină în albia constructivității, să înceteze abordările confrontaționiste și generarea disensiunilor în cadrul Comisiei Unificate de Control și Comandamentului Militar Întrunit.

Pe durata ședinței nu au fost luate decizii la acest subiect, iar discuțiile vor fi reluate pe 7 iulie 2022.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Vasile 30.06.2022 19:35

Bai moldovenilor voi va dati sama ce se poate intampla cu voi de asa vorbe? Pai evreica cu megafonul lui gondon va insista pe desnasificsre si cotropirea unui "stat pasnic" si atunci? Спец.военной операций... Nu umblati cu fofurlika, pshdindele raspunde,si a gashit in oua l a babe. Sandu e nathicta!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md