02:30:18 31.05.2023
Stiri

CSI forever, originalul și copia

Actualitate 28.11.2021 10:51 Vizualizări1692 Autor: Ziarul National
CSI forever, originalul și copia


Trustia, elegii politikoase

Ieri am discutat despre încăpățânarea autohtonă a unor miniștri proeuropeni. „De parcă ar fi chicați în cap”, spuse sanitara Vera. De exemplu, ministrul Picu Nopescu crede imperial că „absolut fiecare persoană care a votat pentru Maia Sandu, pentru Partidul Acțiune și Solidaritate, a votat și pentru rămânerea Republicii Moldova în CSI”, adică împotriva unirii cu România.

Chiar așa? „Absolut fiecare”? Cui putea să-i dea prin cap că „vremurile bune” ni se promit în CSI? Dacă ele nu au venit în 30 de ani, să mai așteptăm încă 30?

Colesovnazadov, vecinul meu de stânga, a votat pentru rezolvarea problemei demografice prin sirizarea statalității cu 35 de mii de sirieni get-beget. Iar Dr P. Stuh, vecinul meu de dreapta, a votat împotriva ghicitului în ouă și pentru a afla ce se afla în misteriosul kuliok pe care l-a luat Dodon de la Plahotniuc, sacrificându-se pe altarul luptei antioligarhice și dându-i mari bătăi de cap platonicului procuror general. Dl Cozonac, de deasupra, a votat-o pe Maia, fiindcă a avut încredere în Klaus Iohannis, sperând că împreună ei ne vor duce accelerat pe calea ferată cu ecartament european spre Europa. Iar Georgeta a votat-o pe Maia crezând că numai Maia poate face reunirea după modelul german, fiindcă s-a întâlnit în repetate rânduri și a discutat la telefon cu Angela Merkel.

Iar eu fac parte din majoritatea de aproape 52 la sută care nu am votat în turul 1 niciun candidat, iar în turul 2 am votat împotrivă ca Dodon să-și exploateze părinții și să polueze Condrița. Dacă aș fi dorit CSI forever, votam originalul, nu copia. Așa că mai atent cu Nordstreamul pe imașul unității și dăinuirii noastre mioritice!

Acum stau și mă gândesc la bălțenii care au votat-o pe candidata Partidului „Șor”. Ce-i în capul lor? Cred că Bălțiul va deveni colhoz ca Jora de Mijloc și se va transforma în Monaco în cadrul CSI?

Al vostru cuminecator, ouar, Ion Buraga

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md