13:49:33 25.04.2024
Stiri

COVID-ul nu ar fi apărut în China, ci în Indochina. Nimeni nu știe ce va veni după Omicron. Kraken-ul uriaș sud-african, cu ochii cât farfuria, nu e chiar ceva de speriat

Actualitate 19.08.2022 14:41 Vizualizări1348 Autor: Ziarul National
COVID-ul nu ar fi apărut în China, ci în Indochina. Nimeni nu știe ce va veni după Omicron. Kraken-ul uriaș sud-african, cu ochii cât farfuria, nu e chiar ceva de speriat


Covid-ul nu ar fi apărut în China, ci în Indochina. Nu e bătută în cuie, dar asta e ultima ipoteză lansată de autoritățile din China, citată și comentată de revista Science. De fapt, există o doză mare de reticență cu privire la veridicitatea unei astfel de afirmații. Nu ar fi prima dată când China încearcă să arunce pisica în curtea altora. E de notorietate faptul că autoritățile chineze au indicat o origine americană a virusului SARS-CoV-2, ăsta fiind adus de soldați americani undeva prin anul 2019.

Mai nou, cercetătorii din China readuc în discuție un studiu realizat la finalul anului 2021. Cu ocazia asta, au fost capturați peste 17.000 de lilieci de prin 703 peșteri din China, bașca s-au analizat 102 de mostre provenite de la animale vândute în piața alimentară Wuhan Huanan, acolo de unde se presupune că ar fi provenit virusul. Știți câte urme de SARS-CoV-2 sau orice variante ale ăstuia au fost descoperite? Zero!

Mă rog, au găsit niște variante de SARS-CoV-1, o tulpină care ar fi dus la o serie de infectări acum vreo 20 de ani, evident, fără amploarea din prezent. Ei, uite de aici vine și concluzia cercetătorilor amintiți, cum că originea virusului este în altă parte. Și, indică ei Indochina. Adică, zona aia în care se află Vietnamul, Cambodgia, Laos, Thailanda, Myanmar, Singapore șamd.

Ah, și mai spun ei că virusul ar fi fost adus în China fie de persoane infectate, fie prin intermediul alimentelor congelate. Ce nu au reușit să explice este cum se face că epidemia a început fix la ei, și nu acolo unde s-a transmis prima dată de la animal la om.

Asta se întreabă mai toată lumea. Centre urbane uriașe sunt peste tot prin Indochina. Apoi, cel mai cuminte din partea noastră ar fi să ne resemnăm că nu vom afla prea curând de unde provine SARS-CoV-2. Și, la urma urmei, cu ce ne mai ajută dacă am afla?

Dacă tot s-au apucat de o treabă, cei de la Science au adus în discuție și viitorul apropiat, respectiv ce spanac de variantă Covid o să mai apară. Nu de alta dar a aflat toată lumea că se schimbă ăsta mai rău ca balaurul cu multe capete. Îi tai unul și apar alte două în loc.

După variantele Alfa, Beta, Gamma, Delta și altele a venit Omicron, cu subvariantele BA.1, BA.2, BA.2.12.1, apoi cu astea noi, BA.4 și BA.5, iar BA.2.75, zis și Centaurus, de abia așteaptă să facem cunoștință. Iar întrebarea aflată pe buzele tuturor cercetătorilor și nu numai este... ce va urma?

Adică, scăpăm și noi odată de pacostea asta, sau mai avem de tras cu nu știu câte variante. Iar răspunsul este categoric: Nu se știe!

La urma urmei, nici nu prea ai cum să știi. E ca și cum ai arunca un ac în ocean și ar trebui să prezici cu exactitate unde va ajung ăsta. N-ai cum. Variantele sunt nenumărate. Iar singura certitudine în momentul ăsta este că încă nu s-a terminat și că toată lumea este luată prin surprindere de fiecare dată, cu fiecare nouă variantă. Asta e, dăm și noi știri negative, că altele mai bune de unde?

Ne-ar fi plăcut să vă spunem că ați scăpat de grija COVID dar am fi mințit. Iar în acest moment, așa cum spun și oamenii de la Science, tot ce poți să faci e să aștepți și să vezi ce se va întâmpla.

Un calamar uriaș a ajuns, cu ochii luii cât farfuria dați peste cap, pe o plajă din Africa de Sud. Asta ne-o relatează LiveScience. Ba chiar ni se spune din titlul începutului că e vorba de un veritabil Kraken, numai bine să te ia fiori și să mulțumești Ălui de Sus că la noi nu există așa ceva, să îți fie și frică să ieși din casă măcar până la piață.

Problema cu articolul din LiveScience este că începe să o dreagă brusc, imediat după titlu, și asta o realizezi pe măsură ce citești știrea. Animalul „gigantic” are undeva pe la 4 metri lungime.

Nu e mic, dar nici să zici că s-au reîntors dinozaurii la viață. Și nici măcar nu e primul calamar de genul ăsta, nici măcar din anul 2022. Adică, a mai aterizat unul pe o plajă, și avea ca la vreo 3 metri și jumătate. Nu chiar să te mănânce el pe tine ci, mai degrabă, tu pe el. Apropo, dacă vă ajută cu ceva, ambele erau din specia Architeuthis dux.

Apoi, o spun chiar autorii articolului... față de recordul oficial de 13 m, și estimările că ar ajunge unele exemplare și la 20 de metri, astea eșuate pe coasta africană sunt mici copii. Una peste alta, dacă stai de vorbă cu pescari de pe la noi, nu există unul să nu spună că nu a prins un pește cu ochii cât platoul de salată, așa cum se spune și în știrea asta. Și, probabil, ca la pescarii noștri, trebuie să știi până unde să le crezi senzaționalul.

Mai avem o știre negativă că, uite, vine weekend-ul, sunteți mai relaxați, și poate o digerați mai ușor. Și, zice știrea asta de la BBC că seceta din Anglia a dus la primele măsuri de raționalizare a apei, ce n-au mai văzut ăștia de peste 30 de ani. Mă rog, nu în toată Anglia ci, deocamdată, doar în câteva zone din Țara Galilor.

Mai precis, oamenii nu mai au voie să folosească furtunuri de grădină, respectiv nu mai au voie să ude grădina, să spele mașina, să își umple iazurile artificiale sau ce alte activități mai știți în care se consumă apa aiurea brambura. Evident, termenul de furtunuri este unul generalist. Din moment ce nu mai ai voie cu din astea, doar nu vor închide ochii dacă te duci și faci fix aceleași activități dar folosind o stropitoare sau alt recipient. Nu e voie.

Se interzice tot. Până când? Până or trece seceta și valurile de căldură. Acum, treaba nu e că se întâmplă doar la galezi. Nu știm cum să vă explicăm dar, la ce se anunță, ar fi bine să luăm aminte, că nu știi când ajung măsurile astea general valabile la nivel global.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md