03:26:38 18.05.2021
 
Stiri

CONSTATARE // 7 aprilie 2009 versus 7 aprilie 2021: Voronin este bine-merci, Greceanîi - spicher, Dodon a fost șef de stat, Marian Lupu - președinte la Curtea de Conturi, iar „torționarii” Voicu și Corduneanu și azi sunt șefi în Poliție

Actualitate 07.04.2021 14:37 Vizualizări1422 Autor: Ziarul National
CONSTATARE // 7 aprilie 2009 versus 7 aprilie 2021: Voronin este bine-merci, Greceanîi - spicher, Dodon a fost șef de stat, Marian Lupu - președinte la Curtea de Conturi, iar „torționarii” Voicu și Corduneanu și azi sunt șefi în Poliție


Deși societatea s-a ridicat, în aprilie 2009, împotriva regimului autoritar al comuniștilor care guvernau de opt ani republica și capturase toate instituțiile statului, exponenții acelei guvernări sunt și astăzi la conducere în R. Moldova și nu au pățit nimic pentru moartea a cel puțin cinci tineri și torturarea prin „coridoarele morții” a peste 600 de tineri.

Constatarea îi aparține deputatului Octavian Țîcu, liderul Partidului Unității Naționale, potrivit căruia aceste lucruri pot avea o finalitate numai în cazul alegerii unui nou parlament care să reprezinte cu adevărat interesele cetățenilor și să aibă o „vocație proeuropeană și românească autentică”.

„Spiritul masei protestatare, reprezentat la acel moment de segmente extinse ale societății care s-au ridicat împotriva fărădelegilor după opt ani de guvernare comunistă, a adus o schimbare profundă în societatea noastră de care ar trebui să fim mândri, pentu că a adus treptat o dimensiune de integrare europeană autentică”, a declarat Octavian Țîcu astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

CITIȚI și OFICIAL // Cu ce s-au încheiat dosarele legate de evenimentele din 7 aprilie 2009: Doar două cauze penale mai sunt astăzi pe rolul instanțelor de judecată

Totuși, deputatul și-a exprimat „regretul și nemulțumirea” vizavi de faptul că persoanele care erau în anul 2009 la conducere „au rămas în afara responsabilității și impunitatea a devenit un cuvânt de ordine după data de 7 aprilie 2009”.

„Vladimir Voronin este bine-merci în continuare, este vizualizat și căutat de majoritatea mass-mediei căreia ar trebui să-i fie rușine pentru această proliferare a imaginii lui. Zinaida Greceanîi, la acel moment prim-ministru, este bine-merci spicherul Parlamentului. Igor Dodon, la acel moment prim-viceprim-ministru, a fost și președinte al R. Moldova și acum este liderul PSRM. Marian Luou, la acel moment președinte al Parlamentului, este președintele Curții de Conturi. Iar torționarii care trebuie să fie la închisoare sunt cei care exercită funcții în continuare, cum ar fi Pavel Voicu, actual ministru interimar de Interne, Petru Corduneanu - șef la Poliția de Frontieră și mulți alții care au rămas în afara unui control judiciar ce trebuia să clarifice ceea ce s-a întâmplat la 7 aprilie 2009”, a declarat Octavian Țîcu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine va ridica mănuș...

14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md