11:33:21 04.07.2022
Stiri

Consolidarea Constituției prin încălcarea ei sau o bombă sub fundamentul statalității

Actualitate 03.04.2022 10:45 Vizualizări1616 Autor: Ziarul National
Consolidarea Constituției prin încălcarea ei sau o bombă sub fundamentul statalității


Trustia, elegii politikoase

Ieri am discutat din nou despre logica socialiștilor. Bătrâncea și tovarății săi au propus să se adopte o lege care prevede „interzicerea utilizării teritoriului Republicii Moldova pentru tranzit, desfășurarea trupelor și armelor străine, precum și interdicția privind utilizarea spațiului aerian al țării în scopurile militare ale altor state”, cu excepția Federației Ruse, căreia i se permite să-și țină trupele pe teritoriul nostru până la găsirea unei soluții a conflictului transnistrean. Dacă va fi adoptată o asemenea lege, se va produce „consolidarea statutului constituțional de neutralitate”, cred socialiștii.

Dar aceeași Constituție, pe care vor să o consolideze socialiștii, în același articol despre neutralitate „nu admite dislocarea de trupe militare ale altor state pe teritoriul său”. Înseamnă că, pentru „consolidarea statutului constituțional de neutralitate”, socialiștii propun încălcarea Legii Fundamentale. E cum ai întări fundamentul statalității făcând în el o crăpătură sau punând o bombă. Logica respectivă poate fi înțeleasă, dacă ne amintim că idolul socialiștilor, Valdimir Putin, îi eliberează pe ucraineni, bombardându-i și omorându-i.

Prin urmare, proiectul de lege trebuie reformulat în felul următor: „se interzice utilizarea teritoriului Republicii Moldova pentru tranzit, desfășurarea trupelor și armelor străine, precum și interdicția privind utilizarea spațiului aerian al țării în scopurile militare ale altor state, cu excepția celor care se află în misiune de pace și eliberare a moldovenilor”.

Acum stau și mă gândesc la alt caz de patriotism al elevilor/elor din Federația Rusă. De data aceasta, două eleve din Penza și-au denunțat profesoara, cu probe video, pentru afirmația că țara lor a meritat să fie exclusă de la competițiile internaționale, până nu se va comporta civilizat în relațiile cu alte țări. Profesoara Irina Ghen riscă o amendă de 5 milioane de ruble sau 10 ani de închisoare pentru defăimarea armatei ruse care a invadat Ucraina nu de dragul invadării, ci pentru a-i elibera pe ucraineni de naziști. Pe de cealaltă parte, amendată sau închisă, profesoara se va putea mândri cu patriotismul elevelor sale. Oare nu merită ea o reducere a amenzii sau a termenului de închisoare pentru contribuția la patriotismul celor două eleve?

Al vostru metalurgist, bombon, Ion Buraga

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.07.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Platforma 2, CUB

01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md