14:55:23 04.06.2023
Stiri

CLASAMENT // Țara cu cea mai fericită populaţie din lume pentru al şaselea an consecutiv: Pe ce loc se află R. Moldova

Actualitate 20.03.2023 13:35 Vizualizări950 Autor: Ziarul National
CLASAMENT // Țara cu cea mai fericită populaţie din lume pentru al şaselea an consecutiv: Pe ce loc se află R. Moldova


R. Moldova se află pe locul 63 în clasamentul World Happiness Report (Raportul Mondial al Fericirii), publicat luni, 20 martie. Raportul, care a analizat de această dată şi efectele generate de pandemia de coronavirus asupra bunăstării oamenilor, este alcătuit în fiecare an de oameni de ştiinţă din Statele Unite în baza unor sondaje de opinie realizate de Gallup Institute, notează dpa.

Pentru al șaselea an consecutiv, Finlanda a fost declarată ţara cu cea mai fericită populaţie din lume. Potrivit raportului, locurile următoare din top 10 sunt ocupate de Danemarca, Islanda, Israel, Ţările de Jos, Suedia, Norvegia, Elveţia, Luxemburg şi Noua Zeelandă.

Austria şi Australia ocupă a 12-a, respectiv cea de-a 13-a poziţie, în timp ce Germania se află pe locul al 16-lea, înregistrând o coborâre de două poziţii în raport cu anul trecut.

România se află pe locul al 24-lea, în creştere cu patru poziţii faţă de anul trecut, când s-a clasat pe locul al 28-lea, Ucraina - pe locul 92, Georgia - pe 90, China - pe 64, iar Rusia - pe 70.

Raportul, publicat începând din 2012, foloseşte în principal sondaje de opinie în care oamenii sunt întrebaţi despre nivelul lor de fericire. Printre criteriile utilizate în vederea evaluării se află Produsul Intern Brut (PIB), nivelul de solidaritate, de libertate individuală şi de corupţie, pentru a se obţine în final un scor general.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md