21:45:39 28.09.2020
 
Stiri

Chișinăul le-ar putea elibera șoferilor transnistreni permise de conducere ale R. Moldova chiar în punctele de înmatriculare a mașinilor de la Tiraspol și Râbnița

Social 28.01.2020 16:38 Vizualizări728 Autor: Ziarul National
Chișinăul le-ar putea elibera șoferilor transnistreni permise de conducere ale R. Moldova chiar în punctele de înmatriculare a mașinilor de la Tiraspol și Râbnița


Autoritățile de la Chișinău se arată disponibile să presteze servicii de preschimbare a permiselor de conducere ale șoferilor transnistreni în cele de model național, ale R. Moldova, chiar în incinta punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport de la Tiraspol și Râbnița.

Oferta a fost făcută luni, pe 27 ianuarie, în cadrul ședinței grupurilor de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor, cu participarea experților de profil de pe ambele maluri ale Nistrului și a reprezentanților mediatorilor și observatorilor din cadrul formatului de negocieri „5+2”, organizată la sediul Misiunii OSCE din Chișinău.

Un comunicat de presă al Biroului Politici de Reintegrare arată că subiectul permiselor de conducere nu face obiectul de reglementare al Deciziei protocolare din 24 aprilie 2018, dar Chișinăul vrea să le ofere posibilitatea transnistrenilor să obțină acte naționale, recunoscute la nivel internațional.

Aceeași sursă precizează că, în cadrul discuțiilor, experții au abordat tema funcționalității punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport din Tiraspol și Râbnița, preschimbarea permiselor de conducere în cele de model național și modalități de soluționare a unor dificultăți întru a eficientiza activitatea punctelor sus-menționate.

Amintim că, recent, Chișinăul a refuzat să permită intrarea pe malul drept al Nistrului, timp de zece zile, în regim de testare, mașinilor din stâga Nistrului care nu s-au conformat și nu și-au preschimbat numerele de înmatriculare în cele de tip neutru. Drept răspuns, Tiraspolul a amenințat că va interzice, de la 24 ianuarie, tranzitarea Transnistriei de către mașinile cu numere moldovenești.

Ulterior, Chișinăul și-a retras restricția, dar a menționat că a primit o notificare din partea ucrainenilor, care au spus că mașinile cu numere transnistrene nu vor mai putea intra în Ucraina de la 1 aprilie curent.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md