01:37:25 08.10.2022
Stiri

Chișinăul impune reguli de ieșire din republică pentru persoanele cu „funcții de răspundere” din regiunea transnistreană

Actualitate 11.08.2022 16:14 Vizualizări2064 Autor: Ziarul National
Chișinăul impune reguli de ieșire din republică pentru persoanele cu „funcții de răspundere” din regiunea transnistreană


Biroul Politici de Reintegrare a notificat recent Tiraspolul despre faptul că, începând cu 1 august curent, pretinșii funcționari din regiunea transnistreană vor putea părăsi Republica Moldova doar notificând și primind permisiunea Biroului în prealabil. Astfel, în timpul așa-ziselor deplasări de serviciu, reprezentanții regimului separatist vor avea nevoie de permisiunea Chișinăului. Măsura nu se referă și la deplasările private.

Acest lucru a fost făcut public saptămâna trecută de către pretinsul ministru de externe al regiunii, Vitalii Ignatiev, și confirmat de către Birou pentru Zona de Securitate.

„Mecanismului de notificare-permitere a trecerii peste frontiera de stat a Republicii Moldova, inclusiv la trecerea prin Aeroportul Internațional Chișinău, este provizoriu și implementat de către autoritățile competente ale Republicii Moldova. Acesta vizează doar persoanele cu poziții de răspundere din așa-zisele structuri din regiunea transnistreană ce efectuează călătorii peste hotarele republicii în pretinse scopuri de serviciu. Prin acest mecanism se va asigura monitorizarea și responsabilizarea subiecților vizați din considerente de securitate și de legalitate. Mecanismul dat nu vizează sub nicio formă libertatea de circulație pe întreg teritoriul R. Moldova și peste hotarele republicii în scopuri personale, precum și nu aduce limitări în drepturi altor categorii de persoane din stânga Nistrului și mun. Tighina”, scrie sursa citată.

Ignatiev, citat de presa din regiune, a catalogat această măsură ca una restrictivă în privința liberei circulații, asta în timp ce funcționarii publici ai Republicii Moldova și reprezentanții ambasadelor sau organizațiilor internaționale sunt obligați să notifice despre intenția de vizita regiunea. Mai mult ca atât, chiar și viceprim-ministrul pentru Reintegrare nu este lăsat în stânga Nistrului fără să fi informat prealabil pretinsele structuri ale regimului despre acest fapt.

În trecut au existat mai multe incidente când funcționarii publici sau ambasadori au fost nevoiți să aștepte ore în șir la posturile ilegale vamale din regiune din această cauză, amintește sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stop PaRasha! 11.08.2022 17:16

Fă, perd_nistrovie, șezi în țarc și nu ciripi mult. Ciocul mic !

Adrian 11.08.2022 19:05

Conditia sa fie cu mult mai aspra! Sa fie deinstatalate toate posturile vamale, instalate ilegal la Nistru de catre separatisti, in caz contrar iesiri interzise pentru toti pretinsii functionari din strusturile ilegale.

Mircea 11.08.2022 19:17

Salut decizia autorităților constituționale, demult se impunea o astfel de condiție! In general cred ca trebuie aplicat principiul reciprocității in toate domeniile.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.10.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // O obsesie colectivă ...

03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md