02:42:00 18.08.2019
 
Stiri

Chișinăuenii, felicitați cu ocazia Unirii Principatelor Române: Depuneri de flori și Hora Unirii la bustul lui Alexandru Ioan Cuza din capitala R. Moldova

Social 24.01.2019 11:38 Vizualizări1045 Autor: Ziarul National
Chișinăuenii, felicitați cu ocazia Unirii Principatelor Române: Depuneri de flori și Hora Unirii la bustul lui Alexandru Ioan Cuza din capitala R. Moldova

Românii de pe ambele maluri ale Prutului marchează astăzi, 24 ianuarie, 160 de ani de la Mica Unire, înfăptuită, în 1859, de Alexandru Ioan Cuza.

Dis-de-dimineață, zeci de unioniști, membri ai Asociației „UNIREA-ODIP”, au mers în stațiile de așteptare din capitală și au felicitat oamenii cu această ocazie.

Unioniștii au împărțit pliante împreună cu o panglică tricoloră și au informat cetățenii cu privire la importanța acestui eveniment istoric pentru neamul românesc.„Astăzi, de la 6:45 dimineața am fost prezenți în majoritatea stațiilor de așteptare din Chișinău și am transmis mesajul că Mica Unire din 1859 trebuie să servească drept exemplu pentru reîntregirea celor două maluri ale Prutului. Tinerii își doresc schimbarea”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA-ODIP”.

Alți tineri uninoniști, de la Blocul Unității Naționale, au mers la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Chișinău ca să depună flori de Ziua Unirii Principatelor Române.

Ion Leașcenco a declarat că Mica Unire a fost un prim pas pentru realizarea „visului astral al românilor” - Marea Unire de la 1918.La final, tinerii au încins o Horă a Unirii lângă bustul lui Alexandru Ioan Cuza.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

09.08.2019 14:48 Nicolae Negru Uzurpatorul strigă uzurpatorii?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md