05:14:51 08.12.2023
Stiri

Cele mai importante cauze care duc la căderea părului

Actualitate 23.11.2022 08:28 Vizualizări1392 Autor: Ziarul National
Cele mai importante cauze care duc la căderea părului


Există mai multe motive care pot duce la această situație:

1. Coafura si styling-ul

Prinderea părului în coadă, coc și împletituri poate duce la rărirea lui. Dacă părul este prins zilnic în coadă sau aranjat într-un fel în care stă prea strâns, în timp, acest lucru poate duce la căderea lui, condiție ce poartă numele de alopecie de tracțiune. Și bigudiurile cu căldură sau alte produse care implică încălzirea excesivă a părului îl afectează. Cea mai bună soluție este să alegi coafuri mai lejere, iar dacă obișnuiești să îți prinzi părul, trebuie să ai grijă să nu fie foarte strâns.

2. Stresul

În general, stresul de zi cu zi nu afectează părul, dar un șoc fizic sau emoțional, sau stresul puternic care se întinde pe o perioadă mai lungă de timp poate duce la căderea lui. Motivul este că foliculii încetează să mai producă fire noi pentru o perioadă de timp. De aceea, căderea părului poate apărea chiar și la câteva luni după evenimentul stresant. Din fericire, părul va crește din nou odată cu trecerea peste perioada respectivă, deci este recomandat să îți ocupi timpul cu activități relaxante.

3. Probleme cu glanda tiroidă

Hipotiroidia sau hipertiroidia duc la căderea părului din cauză că foliculii nu primesc resursele necesare pentru a produce fire de păr. Dacă acesta este cazul, doctorul ar trebui să îți prescrie un medicament pentru a rebalansa hormonii, ceea ce te va ajuta și cu problema căderii părului.

4. Genetica

Căderea părului poate apărea și dacă a existat această situație la unul dintre părinți. Soluțiile în acest caz sunt produsele precum monoxidil-ul care opresc căderea părului și îl întăresc, sau intervențiile chirurgicale.

5. Anemia

Anemia este alt motiv care duce la căderea părului. Lipsa de fier poate fi rezolvată printr-o dietă bogată în alimente ce conțin fier, cum ar fi spanacul sau carnea roșie. Este recomandat să consulți un medic în legătură cu deficiența de fier.

6. Alimentație necorespunzătoare

Căderea părului din cauza alimentației poate surveni fie din faptul că nu mănânci cât trebuie, fie că mănânci cât trebuie, dar nu ce trebuie. Alimentația care duce lipsă de vitamine precum fierul și magneziul, dar și bolile de alimentație precum anorexia afectează părul. Pentru a rezolva problema, este recomandat să ai o dietă bogată în proteine și vitamine.

7. Nașterea

După naștere, nivelurile de estrogen scad din nou la normal, ceea ce cauzează pierderea părului pentru câteva luni. Acesta este un lucru normal iar părul ar trebui să își revină cam până într-un an de la naștere.

8. Anumite medicamente

Anumite medicamente, precum Warfarin, folosit pentru subțierea vaselor de sânge, sau steroizii anabolizanți favorizează căderea părului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md