18:03:04 04.12.2022
Stiri

Cel mai murdar loc din avion, pe care toți călătorii îl ating: ”Alarmant de dezgustătoare, trebuie evitate cu orice preț”

Actualitate 07.10.2022 12:40 Vizualizări1821 Autor: Ziarul National
Cel mai murdar loc din avion, pe care toți călătorii îl ating: ”Alarmant de dezgustătoare, trebuie evitate cu orice preț”


Avioanele transportă până la 350 de pasageri, drept urmare germenii și murdăria își vor găsi inevitabil loc la bord.

Îmbarcarea și debarcarea constantă a pasagerilor, escalele, zborurile lungi, toate acestea duc inevitabil la un spațiu care nu este întocmai curat precum o sală de operație.

Ei bine, există zece locuri cotate ca fiind cele mai murdare din avion, ”alarmant de dezgustătoare, ce ar trebui evitate cu orice preț”, potrivit site-ului de specialitate thetravel.com.

Dacă ar trebui să ghiciți care este cel mai murdar loc dintr-un avion, probabil că mulți s-ar gândi la toalete. Ei bine, nu este adevărat deoarece toaletele sunt curățate des.

Pe primul loc sunt măsuțele rabatabile, tocmai cele pe care pasagerii își pun mâncarea sau obiectele personale pe care le folosesc cel mai des și doresc să le aibă la îndemână. Un studiu realizat de TravelMath a arătat că pe acest loc specific sunt de opt ori mai mulți germeni decât în toaletele avioanelor.

Pe locul doi sunt orificiile de aerisire. De câte ori nu pun pasagerii mâna pe ele, încercând să pornească aerul condiționat, în timpul zecilor de mii se zboruri ce au loc doar vara? Ei bine, cu siguranță nu sunt curățate atât de des.

Mai apoi urmează cataramele pentru centura de siguranță. Dacă pe primele două le-am putea evita, centura de siguranță este obligatorie. Tocmai din acest motiv sunt pline de germeni, sunt atinse de absolut fiecare pasager care s-a așezat pe locul respectiv.

Tetierele scaunelor sunt următoarele, de care nu ne atingem doar fața și părul. Mii de mâini le-au atins în timp ce oamenii s-au sprijinit de ele, în timp ce își făceau loc pe culoar, către locul lor.

Păturile sunt următoarele, cele furnizate de companiile aeriene, care sigur că sunt utile, mai ales în cazul unui zbor lung. Pe de altă parte, a fost spălată doar dacă vă este adusă sigilată. În caz contrar, a mai încălzit și alți pasageri înainte.

Buzunarele spătarelor scaunelor: coji de banane, firimituri, șervețele, mâncare pentru copii, toate au trecut prin acest mic compartiment. Este un spațiu trecut atât de des cu vederea când vine vorba de curățenie, încât ar trebui să nu băgați mâna cu încredere, riscați să dați de ceva lipicios, sfărâmat, umed sau ascuțit.

Abia acum urmează și toaletele, mai exact butonul de tras apa. Sigur, acest lucru este inevitabil. Potrivit Wall Street Journal, toaletele avioanelor sunt dezinfectate și spălate după zborurile lungi, însă acest lucru nu le face impecabile.

Anumite avioane sunt dotate cu ecrane tactile, astfel încât pasagerii să își ocupe timpul. Evident, fiind tactile, sunt atinse cu degetele murdare, transpirate, pline de germeni, de toți pasagerii, drept urmare ar fi o idee bună să le ștergeți înainte de a le folosi.

Cafea și Ceai. Deși pare ciudat, iar o băutură caldă în avion e mai mult decât binevenită, apa care este folosită pentru prepararea cafelei și ceaiului în avion trece prin rezervoare și țevi care sunt curățate rar sau mai deloc.

Încuietoarea ușii toaletei este ultima pe listă. Pe lângă argumentele deja menționate anterior privind baia, nu toți oamenii se spală pe mâini, drept urmare se găsesc germeni din plin pe încuietoare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
04.12.2022 10:13 509 Simion vrea dragoste pe bani
Top stiri
04.12.2022 10:13 494 Simion vrea dragoste pe bani

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md