10:58:54 20.04.2024
Stiri

​Nu va exista PACE „durabilă”, dacă Rusia câştigă RĂZBOIUL pornit împotriva Ucrainei. Secretarul general al NATO: „Ceea ce se întâmplă la masa negocierilor depinde de ce se întâmplă pe front”

Actualitate 25.11.2022 16:59 Vizualizări1650 Autor: Ziarul National
 ​Nu va exista PACE „durabilă”, dacă Rusia câştigă RĂZBOIUL pornit împotriva Ucrainei. Secretarul general al NATO: „Ceea ce se întâmplă la masa negocierilor depinde de ce se întâmplă pe front”


Nu va exista o pace "durabilă", dacă Rusia câştigă războiul din Ucraina, avertizează Jens Stoltenberg, care urmează să ajungă luni în România. Șeful NATO a reiterat sprijinul pentru Ucraina, declarând că ceea ce se întâmplă la masa negocierilor depinde de ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă.

„NATO va continua să fie alături de Ucraina atâta timp cât va fi nevoie. Nu vom da înapoi”, a declarat Jens Stoltenberg într-o conferinţă de presă susţinută înaintea reuniunii miniştrilor de externe din Alianţă care va avea loc săptămâna viitoare la Bucureşti.

El a anunţat că NATO îşi va spori ajutorul „neletal” pentru Ucraina. În ceea ce priveşte decizia de a trimite sau nu mai multe unităţi de apărare aeriană în Ucraina, aceasta aparţine statelor membre, este o decizie „naţională”, a precizat şeful NATO, în condiţiile în care Polonia ceruse Germaniei să trimită sistemele Patriot ale SUA în Ucraina.

„Multe războaie se încheie prin negocieri, dar ceea ce se întâmplă la masa negocierilor depinde de ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă”, a spus Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a adăugat însă că nu va exista „pace durabilă”, dacă Rusia câştigă în Ucraina. El a subliniat, de asemenea, că Finlanda şi Suedia trebuie să fie primite ca „membri cu drepturi depline" ai alianţei, în condiţiile în care Ungaria şi Turcia sunt singurele care nu au ratificat încă aderarea celor două state la NATO.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md