17:54:09 29.11.2023
Stiri

CEC le reamintește autorităților administrației publice locale faptul că sunt obligate să asigure locuri speciale de afișaj electoral pentru alegerile locale generale

Actualitate 29.09.2023 16:41 Vizualizări514 Autor: Ziarul National
CEC le reamintește autorităților administrației publice locale faptul că sunt obligate să asigure locuri speciale de afișaj electoral pentru alegerile locale generale
Poză simbol


Autoritățile administrației publice locale sunt obligate ca, în termen de trei zile până la data începerii campaniei electorale, să stabilească și să asigure locuri speciale de afișaj electoral și localuri pentru desfășurarea întâlnirilor cu alegătorii.

Potrivit Regulamentului privind modul de furnizare, distribuire și difuzare a publicității politice, electorale și a mesajelor de interes public, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale (CEC), panourile fixe trebuie să aibă suprafața minimă de 2 metri pătrați și să fie amplasate cel puțin două la fiecare șase mii de alegători.

În cazul municipiilor, orașelor și comunelor, autoritățile vor asigura un loc special amenajat cu panouri fixe de afișaj electoral cu suprafața de cel puțin 2 metri pătrați pentru fiecare localitate din componența acestora.

Panourile trebuie curățate săptămânal prin grija subdiviziunilor specializate din cadrul administrației publice locale.

Campania electorală va începe la data de 6 octombrie 2023.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md