10:34:37 21.02.2024
Stiri

Ceban a țipat și AMENINȚAT în cadrul ședinței CMC, după ce ANRE a refuzat să majoreze la peste 22 de lei tariful la apă și canalizare: „Să începeți deconectările de la Președinție, Guvern și Parlament, să se ducă cu ciocălăul în fundul grădinii”

Actualitate 03.11.2022 15:51 Vizualizări4192 Autor: Ziarul National
Ceban a țipat și AMENINȚAT în cadrul ședinței CMC, după ce ANRE a refuzat să majoreze la peste 22 de lei tariful la apă și canalizare: „Să începeți deconectările de la Președinție, Guvern și Parlament, să se ducă cu ciocălăul în fundul grădinii”


Primarul general al capitalei, Ion Ceban, este supărat că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) ar împiedica Consiliul Municipal Chișinău (CMC) să majoreze tariful la apă și canalizare în municipiul Chișinău. Primăria își dorește un tarif de peste 22 de lei, dublu decât plătesc orășenii acum.

Potrivit lui Ceban, ANRE ar acționa la comanda guvernării Partidului Acțiune și Solidaritate, care și-ar dori punerea pe brânci a întreprinderii „Apă-Canal Chișinău”.

„Ieri, timp de 13 minute, ANRE a aprobat un tarif de trei ori mai mare la energia electrică decât acum un an. La gaz avem un tarif de șapte ori mai mare decât acum un an. Se întâmplă asta din cauza unei guvernări proaste, corupte și incompetente. Și noi ascultăm aici un cetățean ce ne povestește despre o oarecare metodologie… Apa și canalizarea în Chișinău este cea mai ieftină din toată republica și noi ascultăm aici un cetățean care ne povestește cai verzi pe pereți, la indicația PAS-ului. PAS a dat indicații ANRE-ului să nu miște un deget în acest sens, doar ca noi cu dvs. să fim de vină că municipiul Chișinău nu va avea apă”, a declarat Ceban în fața consilierilor municipali, întruniți să majoreze tariful la apă.

Supărat, Ceban a dat indicații, în cazul în care vor avea loc deconectări, să fie oprită apa la Președinție, Guvern și Parlament.

„PAS încearcă prin atac-raider preluarea „Apă-Canal Chișinău”. Vor falimentarea acestei întreprinderi strategice pentru R. Moldova și Chișinău. Maia ta a ridicat mânuța pentru Aeroport și BEM. O să răspundeți pentru tot. Dacă o să fie închisă apa, atunci să începeți de la Guvern, Președinție și Parlament… Să se ducă cu ciocălăi în fundul grădinii așa cum au făcut-o bunicii noștri. Nu au obraz”, a țipat Ceban.

De menționat că Ion Ceban a dat indicații să fie majorat la peste 22 de lei tariful la apă și canalizare, însă ANRE se opune acestei cereri.

Reprezentanții PAS din Consiliul Municipal Chișinău au declarat că cetățenii trebuie să achite pentru apă și canalizare un tarif corect, dar nu și „furturile făcute de Ion Ceban și oamenii puși de către acesta, inclusiv nași, fini și cumetri”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md