07:02:02 16.07.2020
 
Stiri

Ce are în comun Aurel Ciocoi cu Lady Gaga

Politică 09.02.2020 10:14 Vizualizări1835 Autor: Ziarul National
Ce are în comun Aurel Ciocoi cu Lady Gaga


Trustia, elegii politikoase

Ieri am discutat despre declarația freudiană a ministrului Aurel Ciocoi. El a spus, în fața jurnaliștilor insistenți ca niște ogari sadovenieni, că ar pupa țevile tancurilor ruseși care au tras în voluntarii mioritici „pentru a opri vărsările de sânge” pe Nistru.

Dr P. Stuh consideră că, prin efectele reverberante, afirmația lui Ciocoi se asemănă cu confesiunea de pe vremuri a ștrulubaticei Lady Gaga, care a recunoscut, în stilul ei de vedetă precoce, că ar prefera un bărbat cu un organ reproductiv foarte dezvoltat sau licențiat al Harvardului.

Un deputat sărit de pe fixul politicii echilibrate, care a suportat pe propria piele acțiunile pacificatoare ale armatei ruse, l-a învinuit pe Ciocoi că nu ar avea simț omenesc și l-a îndemnat să-și dea demisia. Dar unde scrie în fișa de post că un ministru trebuie să aibă simț omenesc? Un alt participant la războiul de pe Nistru, Ion Leahu, a insinuat că armata rusă a oprit într-adevăr vărsările de sânge, după ce tot ea le-a început și le-a menținut până și-a atins scopul pacificator.

Oare nu e firesc ca un ministru cu nume de Ciocoi să procedeze ca un Ciocoi? - a intervenit retoric Dr Stuh. Într-adevăr, sare în ochi corespondența dintre numele politicienilor noștri și acțiunile lor. Nu e doar cazul lui Ciocoi. Dodon se comportă emblematic ca un Dodon, ca să nu mai spunem de numele Plahotniuc, care ne-a dus faima compromițătoare în lumea întreagă.

Aceasta denotă cât de providențiali erau pe vremuri funcționarii oficiilor domnești de stare civilă, a subliniat dr. Stuh. Numele pe care le-au pus ei acum câteva secole reflectă adecvat însușirile pe care le posedă proprietarii lor de azi. Chiar și dl Leahu, care nu e politician, manifestă înclinații rusofobe, ca toți leșii contemporani. Dar cine-i ministrul finanțelor? Nu-i Pușcuță?

Acum stau și mă gândesc de ce împrumutul rusesc promis se micșorează văzând cu ochii. De la 500 milioane de dolari acesta a scăzut, în două luni, la 300, apoi la 200 de milioane de dolari. Cum îl cheamă pe primul nostru ministru? Chicu! Quod erat demonstrandum! Suma o „chicat” și o să mai pice…

Al vostru ecolalist, apoplect, Ion Buraga
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Andrei Bunu 09.02.2020 20:05

Bravo, dle Buraga. Chiar si apoplexia vad ca nu ti-a afectat spirirul de observatie.

Nicolae 10.02.2020 02:55

Rusii in afara celor 2 autospeciale de pompieri antice si lesinate ale bascanoaiei Gagauziei aduse acum 6 ani nu au adus nimic prin RM. Ce s-a mai cumparat a fost pentru propaganda pro est (media) ! RM este la capitolul cheltuieli : destabilizare in cartea de conturi a muscalilor in opinia generale deci atentie. Nu inteleg ce asteapta moldovanii de la ei decat bataie de joc si un scuipat intre ochi eventual (imaginea cu aia cu pasapoarte RM care nu au fost luati in avionul rus de evacuare (pregatit pentru rusi numai) din China acu recent cu virusul este sugestiva).

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md