11:11:16 17.02.2020
 
Stiri

Ce-a pățit un patron al unei firme de construcții din R. Moldova care a AMĂGIT zeci de cetățeni că le construiește apartamente

Social 02.07.2016 16:00 Vizualizări1648 Autor: Ziarul National
Ce-a pățit un patron al unei firme de construcții din R. Moldova care a AMĂGIT zeci de cetățeni că le construiește apartamente
Poză simbol


Le-a promis că le construiește apartamente în centrul Chișinăului sau în sectorul Ciocana din capitală, a încasat banii, dar i-a lăsat cu ochii în soare.

Procurorii au demonstrat că, în perioada anilor 2008 – 2013, activând în calitate de administrator al SRL „Supersonic” și fiind fondator unic al întreprinderii, acesta a încheiat cu mai multe persoane contracte de investiţie în construcţia apartamentelor în trei imobile amplasate în sectoarele Ciocana şi Centru ale capitalei.

Ulterior, deşi cunoştea despre faptul conractării apartamentelor de către persoanele care au achitat în mod integral banii în contul investiţiilor, inculpatul a încheiat 36 de contracte de investiţii duble şi chiar triple pentru apartamentele deja vândute, primind în mod repetat bani de la alte persoane, sumele fiind însuşite şi folosite în scopuri personale.

De asemenea, procurorii au mai demonstrat că, sub pretextul construcţiei spaţiului locativ pe str.Vasile Alecsandri, dar în lipsa documentelor necesare pentru efectuarea lucrărilor, inculpatul a încheiat cu 12 persoane contracte de dobândire a dreptului de proprietate asupra imobilului şi de investire a capitalului în construcţia apartamentelor.

Inculpatul încheia contractele deși nu avea documentele de proiect pentru construcţia blocului locativ, autorizaţie de construcţie şi nici certificat de urbanism, iar lotul de teren din strada Alecsandri nu-i aparţinea firmei pe care o administra.

Potrivit estimărilor efectuate de procurori, în total, patronul firmei a câștigat, înșelând oamenii, aproximativ 22 de milioane de lei.

Acesta a fost condamnat, recent, la 14 ani şi 10 luni de închisoare pentru comiterea escrocheriei şi delapidarea averii străine în proporţii deosebit de mari.

Totodată, acesta a fost privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate timp de cinci ani şi obligat să achite în beneficiul părţilor vătămate suma integrală a prejudiciului cauzat prin infracţiune.

Sentinţa este cu drept de atac.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

10.02.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Candidatul comun al ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md