21:47:05 22.03.2023
Stiri

Cazul minorului răpit și maltratat la Tighina de către așa-zișii milițieni transnistreni, abordat la întâlnirea vicepremierului pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, cu ambasadorul rus în R. Moldova, Oleg Vasnețov

Actualitate 26.01.2023 17:28 Vizualizări1016 Autor: Ziarul National
Cazul minorului răpit și maltratat la Tighina de către așa-zișii milițieni transnistreni, abordat la întâlnirea vicepremierului pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, cu ambasadorul rus în R. Moldova, Oleg Vasnețov


Situația actuală din Zona de Securitate, ultimele incidente din perimetrul acesteia, inclusiv cazul minorului de 15 ani din satul Hagimus, raionul Căușeni, care a fost sechestrat la finele săptămânii trecute și maltratat de către colaboratorii structurilor ilegale din regiunea transnistreană, au fost subiectele abordate astăzi de către vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, la întâlnirea cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov.

Minorul, eliberat în aceeași zi, s-a ales cu o comoție cerebrală și nu știe de ce a fost sechestrat și maltratat.

CITIȚI și VIDEO // Minor de 15 ani, SECHESTRAT și maltratat de așa-ziși milițieni transnistreni: „L-au pus la pământ, l-au bătut, i-au aplicat lovituri și la coaste și la picioare, peste tot”

Un comunicat de presă al Biroului pentru Politici de Reintegrare arată că vicepremierul Oleg Serebrian a reafirmat poziția Chișinăului de a găsi o soluție pașnică pentru dosarul transnistrean, bazată pe respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Totodată, Oleg Serebrian și Oleg Vasnețov au făcut un schimb de opinii pe marginea procesului de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol, fiind menționat faptul că, în a doua jumătate a lunii februarie cufrent, la Tiraspol va avea loc o nouă întrevedere de lucru a reprezentanților politici de pe cele două maluri ale Nistrului.

Menționăm că abuzul împotriva copilului a fost abordat astăzi și în cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control. Reprezentanților Tiraspolului în Comisie li s-a cerut să excludă incidente de acest gen pe viitor.

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control anunță că va reveni asupra acestui subiect pe măsura elucidării circumstanțelor infracțiunii în cadrul anchetei inițiate de organele de drept.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md