00:40:31 21.11.2018
 
Stiri

Buveta unde se beau apele MINERALE la una dintre cele mai importante stațiuni balneoclimaterice din R. Moldova, RENOVATĂ: Vizitatori din 50 de țări ale lumii

Social 02.11.2018 14:19 Vizualizări1448 Autor: Ziarul National
Buveta unde se beau apele MINERALE la una dintre cele mai importante stațiuni balneoclimaterice din R. Moldova, RENOVATĂ: Vizitatori din 50 de țări ale lumii CNSM

Buveta unde se beau apele minerale de la stațiunea balneoclimaterică „CODRU”, una dintre cele mai importante din Republica Moldova, a fost renovată, anunță Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova.

Buveta a fost construită încă în anul 1978 și de atunci nu fusese renovată niciodată, chiar dacă anual la stațiunea „CODRU” să tratează peste 10 mii de persoane, inclusiv vizitatori din peste 50 de țări ale lumii, potrivit lui Simion David, directorul acestei stațiuni balneoclimaterice.

Nicolae Melnic, șef de secție în cadrul stațiunii balneoclimaterice „CODRU”, spune că apa minerală de aici are proprietăți curative deosebite. Apa respectivă este recomandată cu scop profilactic în patologii gastro-intestinale și maladiile rinichilor; boala ulceroasă a stomacului; gastrite cronice cu hipoaciditate; tulburări motrice; hepatice cronice; colecistite și pancreatite cronice; diabet zaharat.

Menționăm că stațiunea „CODRU” este primul așezământ de acest tip din Republica Moldova, situat în zona centrală a Codrilor. Sanatoriul își desfășoară activitatea din anul 1959 și are o capacitate de 460 de locuri. Izvoarele cu ape minerale curative din zona respectivă constituie o sursă importantă pentru tratament, iar calitatea aerului în zona satului Hârjauca este recunoscută ca fiind cu efect terapeutic.

În stațiune se tratează maladii ale aparatului digestiv, ale sistemului nervos central și periferic, ale aparatului locomotor, ale căilor respiratorii, maladiile ginecologice, maladiile sistemului urinar. Sanatoriul oferă următoarele resurse și servicii pentru tratament: buveta cu apă minerală; băi cu nămol; salina; secție de fizioterapie; cabinet stomatologic; cantină; cabinet de ultrasonografie; cabinete de masaj; fitocabinet etc.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.11.2018 09:11 Nicolae Negru Mai ușor cu pianul trădării de patrie...

16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md