18:16:27 29.11.2023
Stiri

Bomba care ticăie în cabinetul lui Putin. Marii oligarhi îl avertizează pe liderul de la Kremlin că se joacă cu focul

Actualitate 20.11.2023 18:57 Vizualizări1085 Autor: Ziarul National
Bomba care ticăie în cabinetul lui Putin. Marii oligarhi îl avertizează pe liderul de la Kremlin că se joacă cu focul


O întâlnire secretă a avut loc în această săptămână la reședința lui Vladimir Putin din afara Moscovei, unde au participat zeci de oligarhi și oameni de afaceri, care l-au avertizat pe președintele rus că o bombă ticăie în cabinetul său și e posibil să explodeze. Afaceriștii sunt îngroziți că își vor pierde afacerile, după numărul ”înfricoșător” de naționalizări efectuate de stat, de la începutul războiului din Ucraina.

Intensificarea acestui fenomen din economia Rusiei reprezintă o sabie cu două tăișuri pentru Putin, care s-ar putea confrunta cu o revoluție din partea oligarhilor, care sunt alarmați că își vor pierde firmele, potrivit Moscow Times.

Zeci de lideri ai oamenilor afaceri ruși i-au tras un semnal de alarmă președintelui Vladimir Putin cu privire la numărul „înfricoșător” de naționalizări care au avut loc de la invadarea Ucrainei, a informat vineri cotidianul de afaceri rusesc Vedomosti, citând patru surse anonime familiare cu întâlnirea lor.

Una dintre surse a declarat publicației că, deși „toată lumea înțelege contextul și nuanțele fiecărui caz” care implică confiscarea de către stat a afacerilor private, tendința din ultimul an și jumătate „nu poate să nu deranjeze”.

O sursă guvernamentală de nivel înalt a spus că oficialii guvernamentali au încercat să „elimine complet” temerile oamenilor de afaceri cu privire la posibilele eforturi ale Kremlinului de a răsturna privatizările care au marcat trecerea Rusiei de la o economie de stat la una de piață în anii 1990.

Proprietarii de afaceri au părăsit întâlnirea de două ore cu „sentimentul că nu va fi ușor” ca Kremlinul să fie de acord cu taxe mai mari pentru a face față cheltuielilor mai mari de război, în loc să-și înăsprească politicile fiscale.

Kremlinul a anunțat joi că întâlnirea de la reședința lui Putin din afara Moscovei a abordat pașii de îmbunătățire a climatului investițional al Rusiei și de a crea condiții pentru companiile care transferă active în jurisdicția rusă din țări „neprietenoase”.

Printre cei prezenți s-au numărat directorul general al Sberbank, German Gref, șeful Căilor Ferate Ruse Oleg Belozerov și șeful Kamaz, Serghei Kogogin, precum și consilierul prezidențial Maxim Oreșkin, prim-viceprim-ministrul Andrei Belousov și ministrul Dezvoltării Economice Maxim Reșetnikov.

Sute de companii, în mare parte occidentale, fie au părăsit complet, fie au redus operațiunile din Rusia, de când a lansat o ofensivă la scară largă asupra Ucrainei în urmă cu 21 de luni.

Rusia a impus o serie de sarcini financiare pentru întreprinderile străine care doresc să părăsească țara, deoarece se confrunta cu sancțiuni fără precedent pentru invadarea Ucrainei.

Amenințarea naționalizării a fost descrisă ca parte a abordării strategiei „morcov și băț” a Kremlinului de a pedepsi Statele Unite și țările europene care au confiscat bunurile rusești din Occident, în timp ce îi răsplătește pe cei care nu au făcut-o.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md