00:34:09 25.04.2024
Stiri

Bolile letale pe care le poți preveni dacă mănânci NUCI. Date confirmate de experți

Actualitate 21.09.2022 09:00 Vizualizări1626 Autor: Ziarul National
Bolile letale pe care le poți preveni dacă mănânci NUCI. Date confirmate de experți


Nucile sunt bune pentru menținerea glicemiei și ajută la prevenirea unor boli, potrivit publicației TheHealthy.com.

Există un motiv întemeiat pentru care oamenii iau nuci cu ei atunci când pleacă într-o drumeție. Nucile îți dau energie deoarece datorită amestecului lor de grăsimi și proteine, sunt un aliment cu „ardere lentă”.

Din același motiv, nucile sunt prietene cu glicemia. De fapt, cercetătorii de la Harvard au descoperit că femeile care consumau în mod regulat nuci (aproximativ de cinci ori pe săptămână) aveau cu 20% mai puține șanse de a dezvolta diabet de tip 2 decât cele care nu le consumau la fel de des.

Nucile conțin grăsimi „bune”. Grăsimea bună poate reduce rezistența la insulină, iar în cazul majorității nucilor, 85% din grăsimea lor este de acest tip.

Grăsimile bune, desigur, îmbunătățesc sănătatea inimii, chiar crescând nivelul de colesterol HDL „bun”.

Studiile arată că persoanele care au consumat doar 5 uncii (150 g) de nuci pe săptămână, ca parte a unei diete sănătoase pentru inimă, și-au redus riscul de a dezvolta boli de inimă cu 35%, comparativ cu cele care au consumat nuci mai puțin de o dată pe lună.

De fapt, un studiu a constatat că o dietă care include grăsimi nesaturate din migdale și nuci poate avea cu 10% mai multă putere de scădere a colesterolului decât o dietă tradițională.

Dacă mănânci des nuci, este posibil să atenuezi inflamația cronică din corpul tău, ceea ce poate ajuta la reducerea riscului de diabet și boli de inimă.

Și proteina din majoritatea nucilor este neobișnuit de bogată în aminoacidul arginină, care poate ajuta la relaxarea vaselor de sânge, făcând un atac de cord mai puțin probabil.

Nucile sunt o sursă bună de grăsimi omega-3

Unele nuci, inclusiv alunele, nucile și migdalele, conțin, de asemenea, steroli vegetali, despre care s-a demonstrat că scad colesterolul, dar și un compus natural numit resveratrol, același care se găsește în vinul roșu și s-a dovedit că scade riscul de boli de inimă.

La fel ca și peștele, nucile sunt o sursă bună de grăsimi omega-3.

Nucile conțin vitamina E

Nucile conțin vitamina E, un antioxidant important care poate ajuta la combaterea cancerului de prostată și pulmonar.

Nucile braziliene conțin seleniu, oferind de 200 de ori mai multe minerale decât orice alte nuci. Seleniul a fost asociat atât cu prevenirea cancerului, cât și a bolilor de inimă. Migdalele furnizează calciu pentru construirea oaselor. Alunele și nucile de caju conțin cel mai mult cupru, un nutrient foarte necesar pentru persoanele cu diabet.

Cum să păstrezi nucile

Păstrează nucile într-un recipient ermetic la frigider până la șase luni, în congelator, vor rezista până la un an.

Prăjirea nucilor le scoate în evidență aroma. Preîncălziți cuptorul la 300°F (150°C). Puneți 1/2 cană de nuci decojite pe o foaie de copt într-un singur strat și prăjiți timp de 7 până la 10 minute. Verificați aproape de sfârșitul timpului de prăjire pentru a vă asigura că nu se ard.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md