11:27:56 04.12.2022
Stiri

AVERTISMENTUL Ambasadei R. Moldova în Federația Rusă pentru moldovenii care se vor înrola în armata rusă pentru a lupta împotriva Ucrainei: Răspundere PENALĂ și până la15 ani de închisoare

Actualitate 28.09.2022 16:38 Vizualizări2084 Autor: Ziarul National
AVERTISMENTUL Ambasadei R. Moldova în Federația Rusă pentru moldovenii care se vor înrola în armata rusă pentru a lupta împotriva Ucrainei: Răspundere PENALĂ și până la15 ani de închisoare


Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă informează cetățenii moldoveni că implicarea acestora în acțiuni militare pe teritoriul altor state este pasibilă de răspundere penală în conformitate cu reglementările naționale și cele internaționale.

Într-un mesaj al misiunii noastre diplomatice de la Moscova, făcut public în legătură cu lansarea mecanismului de mobilizare parțială în forțele armate ale Federației Ruse și desfășurarea unor campanii de recrutare, inclusiv în structuri militare private, se arată că participarea mercenarului într-un conflict armat, la acțiuni militare sau la alte acțiuni violente se pedepsește în R. Moldova cu închisoare de la 5 la 10 ani.

Totodată, persoanele care se ocupă cu angajarea mercenarilor, instruirea și finanțarea lor sunt pedepsite cu închisoare de la 10 la 15 ani.

CITIȚI și VIDEO // Maia Sandu anunță PEDEPSE pentru cetățenii R. Moldova care vor lupta de partea AGRESORULUI în războiul din Ucraina: Vor rămâne FĂRĂ cetățenie

„Autoritățile naționale, în virtutea cadrului legal aplicabil lor, sunt detetrminate să adopte măsuri de prevenire și contracarare a activității de mercenariat și să întreprindă acțiuni pentru identificarea și reținerea persoanelor care se dedau unor astfel de activități. Facem apel către cetățenii R. Moldova să contacteze Ambasada republicii noastre la Moscova în cazul lezării drepturilor sale pentru oferirea suportului consular”, îndeamnă misiunea diplomatică.

Totodată, aceeași sursă precizează că persoanele cu cetățenie dublă trebuie să țină cont de faptul că pe teritoriul Rusiei sunt considerați cetățeni ruși de către Federația Rusă, iar opțiunile Republicii Moldova de a oferi asistență consulară sunt limitate.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a condamnat escaladarea de către Rusia a agresiunii militare față de Ucraina, prin anunțarea recentă a mobilizării parțiale și organizării pretinselor „referendumuri” ilegale care încalcă flagrant independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei dar și a normelor de drept internațional.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
04.12.2022 10:13 259 Simion vrea dragoste pe bani
Top stiri
04.12.2022 10:13 249 Simion vrea dragoste pe bani

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md