20:18:52 22.03.2023
Stiri

Autoritățile de la București și Chișinău, responsabile de domeniul siguranței alimentelor, acord de colaborare: „Vom aprecia împărtășirea experienței României în procesul de pregătire pentru aderare la UE”

Actualitate 06.02.2023 13:44 Vizualizări789 Autor: Ziarul National
Autoritățile de la București și Chișinău, responsabile de domeniul siguranței alimentelor, acord de colaborare: „Vom aprecia împărtășirea experienței României în procesul de pregătire pentru aderare la UE”


Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) din R. Moldova și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) din România vor coopera în domeniul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, inclusiv pentru a ajuta Chișinăul să-și racordeze legislația care reglementează acest sector la standardele europene.

Directorul ANSA, Radu Musteața, și președintele, secretar de stat, al ANSVSA, Alexandru Nicolae Bociu, au semnat recent la Chișinău un acord de colaborare între cele două instituții, în cadrul primei vizite din ultimii ani, în Republica Moldova, a conducerii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din România.

Radu Musteața și-a exprimat recunoștința pentru deschidere și conlucrare eficientă în asigurarea tranzitului de mărfuri din Republica Moldova prin România, în perioada inițierii conflictului militar din Ucraina, dar și pentru oportunitățile oferite de laboratoarele acreditate din România.

„Vom aprecia împărtășirea experienței autorității Române în procesul de pregătire pentru aderare la Uniunea Europeană și vom face uz de lecțiile învățate de către colegii din România în tot acest parcurs”, a punctat șeful de la ANSA.

Dr. Alexandru Nicolae Bociu, președinte - secretar de stat, a exprimat, la rândul său, deschiderea pentru dezvoltarea cooperării în mai multe domenii, apreciind înalt reformele inițiate sau în proces de desfășurare în cadrul structurilor Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

ANSA arată că, pe parcursul mai multor ani, a avut cu ANSVSA o colaborare eficientă în diverse domenii, inclusiv în ceea ce privește combaterea focarelor de Influența Aviară, Pesta Porcină Africană și Rabia, contractarea laboratoarelor acreditate din România pentru efectuarea testărilor pe domeniul siguranței alimentelor și sănătății animalelor, asigurarea de comun a „coridoarelor verzi” pentru mărfurile din Ucraina în condițiile conflictului militar din țara vecină ș.a.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md