13:48:42 04.06.2023
Stiri

Autoritatea Națională pentru Cetățenie din România, ACORD adițional de colaborare cu Agenția Servicii Publice din R. Moldova

Actualitate 22.03.2023 15:59 Vizualizări1173 Autor: Ziarul National
Autoritatea Națională pentru Cetățenie din România, ACORD adițional de colaborare cu Agenția Servicii Publice din R. Moldova


Autoritatea Națională pentru Cetățenie din România (ANC) și Agenția Servicii Publice (ASP) din R. Moldova au convenit asupra necesității de a consolida și a extinde dialogul, asigurând schimbul de bune practici și expertiză instituțională.

Directorul ASP, Mircea Eșanu, și președinta ANC, Gabriela Lenghel, au semnat astăzi la Chișinău un acord adițional la Memorandumul de colaborare, încheiat de către cele două instituții în noiembrie anul trecut.

Cei doi oficiali au discutat subiecte specifice pe domeniile de competență de stare civilă şi cetăţenie, modalitățile de implementare a elementelor de digitizare şi digitalizare în procesul de înregistrare a actelor de stare civilă şi prestare a serviciilor de stare civilă.


CITIȚI și România din R. Moldova: Câți basarabeni dețin și cetățenia română?

Autoritatea Națională pentru Cetățenie este o instituție publică, aflată în subordinea Ministerului Justiţiei, cu competenţe depline în materie de cetăţenie atât cu privire la aplicarea procedurii de acordare, redobândire și încetare a calității de cetățean român, cât și pe probleme de consiliere a cetățenilor în materie de cetățenie.

Anterior, Ministerul Justiției de la București a arătat că numărul cetățenilor moldoveni care au cetățenia română a crescut semnificativ în ultimii 20 de ani și a ajuns, în august 2021, la 642 149 de persoane dintr-o populație de facto de circa 2,7 milioane de locuitori, ceea ce înseamnă că unul dintre patru moldoveni au și cetățenia română. La acea dată, numărul total al cererilor depuse de moldoveni era de 786 546.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


ion 22.03.2023 16:50

Ar fi eficient ca acordul sa includa executarea asociata a prevederilor ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 41/2016 care sa interzica ANC sa solicite persoanelor fizice in vederea solutionarii cererilor de redobandire a cetateniei copii de pe documente care au fost emise de catre ASP s.a., ci sa le solicite in format electronic, copii sau extrase ale acestora, în baza consimtamantului expres al beneficiarului serviciului public.

mihai grigore 22.03.2023 20:59

: revista floare albastra = blue :e in vot_ pe toate nivelele_reluare program acordare cetatenie romana in basarabia si bucovina de nord inclusiv sudul basarabiei :

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2023 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Resetarea Europei, l...

31.05.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Uniunea Europeană - s...

29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md