17:36:51 29.11.2023
Stiri

Au deposedat statul de un teren din centrul Chișinăului, după care l-au VÂNDUT cu circa 2 000 000 de euro. În SCHEMĂ e implicată o FUNDAȚIE de sprijin al copiilor, dar și angajați din sistemul judecătoresc. S-au furat documente din dosar

Actualitate 03.10.2023 13:59 Vizualizări1668 Autor: Ziarul National
Au deposedat statul de un teren din centrul Chișinăului, după care l-au VÂNDUT cu circa 2 000 000 de euro. În SCHEMĂ e implicată o FUNDAȚIE de sprijin al copiilor, dar și angajați din sistemul judecătoresc. S-au furat documente din dosar


Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și Procurorii Anticorupție au efectuat percheziții la mai multe adrese într-un caz de escrocherie și de sustragere a documentelor dintr-o cauză civilă. Aceste acțiuni frauduloase au determinat obținerea fictivă a dreptului de proprietate asupra unui teren din proprietatea statului, situat în centrul Chișinăului.

Potrivit CNA, un grup de persoane, care a deținut diferite funcții în cadrul unei fundații de copii din R. Moldova, dar și în cadrul sistemului judecătoresc, ar fi operat modificări în unele dosare civile și fișe de evidență a dosarelor, pentru a organiza deposedarea Centrului Republican pentru Copii și Tineret ARTICO de un teren cu suprafața de 0,543 ha de lângă parcul „Dendrariu” din Chișinău. Ulterior, terenul a fost vândut unui agent economic la un preț de circa 2 000 000 de euro.

Cauza penală vizează acțiunile a patru persoane, bănuite de escrocherie în proporții deosebit de mari, dar și de sustragere de documente din instanța de judecată.

Oamenii legii au efectuat nouă percheziții, în urma cărora au fost ridicate mai multe dispozitive electronice de păstrare a informațiilor.

Persoanele în privința cărora au fost efectuate acțiunile de urmărire penală urmează a fi cercetate în stare de libertate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md