18:27:41 04.12.2022
Stiri

​„Așteptând Crăciunul…’’ cu GRIGORE LEȘE, concert la Chișinău al unuia dintre cei mai iubiți artiști de muzică tradițională românească, din zona Țării Lăpușului

Actualitate 25.11.2022 12:37 Vizualizări804 Autor: Ziarul National
​„Așteptând Crăciunul…’’ cu GRIGORE LEȘE, concert la Chișinău al unuia dintre cei mai iubiți artiști de muzică tradițională românească, din zona Țării Lăpușului


TVR Moldova şi Teatrul Național „Mihai Eminescu” invită publicul din R. Moldova, în preajma Zilei Naționale a României și în ajunul sărbătorii de Sfântul Nicolae, la un eveniment cultural inedit - „Așteptând Crăciunul…’’ cu Grigore Leșe.

Concertul susținut de unul dintre cei mai iubiți artiști de muzică tradițională românească va avea loc pe 4 decembrie, ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chişinău.

„Eu, de corindat, corind de când mă știu. Când eram mic nu corindam pentru a îndeplini un ritual, nici măcar pentru a duce vestea Nașterii Mântuitorului. Încă din toamnă eram cu ochii pe grădinile oamenilor. Cei care aveau pere de iarnă puse-n fân erau primii corindați. Toți voiau să umble cu mine la corindat. Aveam glas și eram sloboziți în toate casele. Satul nu era mare. Să tot fi avut pe atunci vreo cincizeci de fumuri. Sat de munte. Troienit de zăpezi cât gardul, părea încremenit în vremi”, este mărturia artistului complet în Cartea „Acum ştiu cine sunt”.

Concertul „Aşteptând Crăciunul” cu Grigore Leșe este un eveniment de înaltă ținută artistică la care vor mai participa o interpretă la fagot, o pianistă și o soprană de la București. Maria Chifu, Mihaela Pletea şi Ioana Gîrlea vor oferi contrastele sonore necesare și vor completa programul maestrului Grigore Leșe.

De asemenea, un grup de colindători vor interpreta colinde şi cântece de stea în stil tradițional.

Spectacolul de colinde „Așteptând Crăciunul” cu Grigore Leșe va fi filmat integral și difuzat la TVR Moldova în ajunul Crăciunului pe stil nou/pe stil vechi.

Concertul are loc în colaborare cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău şi Asociația Investitorilor Români şi este organizat cu sprijinul Ambasadei României în Republica Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
04.12.2022 10:13 525 Simion vrea dragoste pe bani
Top stiri
04.12.2022 10:13 523 Simion vrea dragoste pe bani

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md