05:53:19 08.12.2023
Stiri

​„Așteptând Crăciunul…’’ cu GRIGORE LEȘE, concert la Chișinău al unuia dintre cei mai iubiți artiști de muzică tradițională românească, din zona Țării Lăpușului

Actualitate 25.11.2022 12:37 Vizualizări1186 Autor: Ziarul National
​„Așteptând Crăciunul…’’ cu GRIGORE LEȘE, concert la Chișinău al unuia dintre cei mai iubiți artiști de muzică tradițională românească, din zona Țării Lăpușului


TVR Moldova şi Teatrul Național „Mihai Eminescu” invită publicul din R. Moldova, în preajma Zilei Naționale a României și în ajunul sărbătorii de Sfântul Nicolae, la un eveniment cultural inedit - „Așteptând Crăciunul…’’ cu Grigore Leșe.

Concertul susținut de unul dintre cei mai iubiți artiști de muzică tradițională românească va avea loc pe 4 decembrie, ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chişinău.

„Eu, de corindat, corind de când mă știu. Când eram mic nu corindam pentru a îndeplini un ritual, nici măcar pentru a duce vestea Nașterii Mântuitorului. Încă din toamnă eram cu ochii pe grădinile oamenilor. Cei care aveau pere de iarnă puse-n fân erau primii corindați. Toți voiau să umble cu mine la corindat. Aveam glas și eram sloboziți în toate casele. Satul nu era mare. Să tot fi avut pe atunci vreo cincizeci de fumuri. Sat de munte. Troienit de zăpezi cât gardul, părea încremenit în vremi”, este mărturia artistului complet în Cartea „Acum ştiu cine sunt”.

Concertul „Aşteptând Crăciunul” cu Grigore Leșe este un eveniment de înaltă ținută artistică la care vor mai participa o interpretă la fagot, o pianistă și o soprană de la București. Maria Chifu, Mihaela Pletea şi Ioana Gîrlea vor oferi contrastele sonore necesare și vor completa programul maestrului Grigore Leșe.

De asemenea, un grup de colindători vor interpreta colinde şi cântece de stea în stil tradițional.

Spectacolul de colinde „Așteptând Crăciunul” cu Grigore Leșe va fi filmat integral și difuzat la TVR Moldova în ajunul Crăciunului pe stil nou/pe stil vechi.

Concertul are loc în colaborare cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău şi Asociația Investitorilor Români şi este organizat cu sprijinul Ambasadei României în Republica Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md