13:58:31 06.02.2023
Stiri

Asociația Investitorilor din România, CINCI ani de activitate în R. Moldova. Gavrilița: „România este principalul nostru partener economic, iar AIR - una din principalele punți de legătură între mediul de afaceri din România și R. Moldova”

Actualitate 25.01.2023 13:59 Vizualizări884 Autor: Ziarul National
Asociația Investitorilor din România, CINCI ani de activitate în R. Moldova. Gavrilița: „România este principalul nostru partener economic, iar AIR - una din principalele punți de legătură între mediul de afaceri din România și R. Moldova”


Asociația Investitorilor din România (AIR) a aniversat cinci ani de la fondare, eveniment marcat marți, 24 ianuarie, printr-o ceremonie organizată la Palatul Republicii, cu participarea prim-ministrei Natalia Gavrilița, ministrului Economiei Dumitru Alaiba, secretarului de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova din Guvernul României, Adrian Dupu, și a Ambasadorului României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu.

Șefa Executivului a subliniat rolul antreprenorilor români în aprofundarea relațiilor comerciale bilaterale de pe cele două maluri de Prut, AIR fiind una din principalele punți de legătură între mediul de afaceri din România și R. Moldova.

„România este principalul nostru partener economic, cu o pondere de peste 21% din valoarea schimburilor comerciale. Astăzi, în Republica Moldova sunt înregistrate peste 1 500 de întreprinderi cu capital românesc. România se află între primele trei țări furnizoare de investiții străine directe în economie”, a menționat prim-ministra.

Natalia Gavrilița a vorbit oamenilor de afaceri despre măsurile întreprinse de Guvern pentru a crea predictibilitate, pentru a debirocratiza și digitaliza interacțiunea oamenilor de afaceri cu statul, astfel încât Republica Moldova să devină o destinație atractivă pentru investitorii străini. De asemenea, șefa Executivului a evidențiat acțiunile comune întreprinse de cabinetele de miniștri din dreapta și stânga Prutului în vederea intensificării conexiunilor economice.

„Împreună cu Guvernul României am reușit, în ultimul an și jumătate, să punem bazele unei ameliorări și extinderi a infrastructurii logistice și de transport care leagă cele două maluri de Prut. Mă refer aici la construcția viitorului pod rutier de la Ungheni sau la renovarea celui de la Galați-Giurgiulești, la pregătirea dării în exploatare a punctului de trecere de la Leova-Bumbăta sau la eforturile noastre de a implementa controlul coordonat la frontieră”, a spus Natalia Gavrilița.

Prim-ministra a încurajat investitorii români să-și sporească activitatea în republica noastră.

„Ne dorim ca tot mai multe firme din România să descopere piața de aici și să contribuie la creșterea sustenabilă a economiei, la crearea a noi locuri de muncă, dar și la transferul de know-how și de bune practici corporative. Vă invit să avem, în permanență, un dialog constructiv din care să reiasă cele mai bune soluții pentru ca economia R. Moldova să devină nu doar rezilientă, dar și să facă față exigențelor pieței europene”, a mai spus prim-ministra Natalia Gavrilița.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.02.2023 11:28 Ziarul National Analiză de la București, despre șanse...

06.02.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce-i de făcut?

03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md